Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Paradižnik 2015

Odgovori
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Bobolino, v kateri substrat si prvič pikirala? Letos sem sejala in pikirala kar v Potground H, zaenkrat rastejo.

Ctrj, tudi moji so in še neenakomerno kalijo. Večino sem prepikirala, zamudnike bom pa ta teden. Znotraj iste sorte je bila tudi 3 tedne razlika v kaljenju! Res pa je, da imam precej starih semen. Ena sorta mi pa ni skalila.
bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

sejala sem v mešanico Asef in Cvetal, odlično je kalilo. Potem pa sem pikirala v Valentin Eko za plodovke. Sestava super na papirju, malce bolj grob kot Neuhaus, teman. Super na videz. Potem pa so sadikice stagnirale, in ko sem se zganila in presadila v Neuhaus, sem videla, da sicer rastlinice so imele po dva ali več pravih listkov, koreninice pa enake, kot pri pikiranju. Samo glavna koreninica je bila._________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Nauta je napisal/a:
Jaz sem lani na Kodeljevem dobila zelo lepo sadiko in sem pričakovala, da bo dozorel med prvimi. Na žalost je bil precej pozen, nisem si pisala datumov, vem pa, da je kar nekaj drugih zorelo pred njim. Potem ga je dohitela plesen, tako, da ne morem nič povedati o okusu. Letos bom vodila dnevnik.

Zgleda, da v naših razmerah ni zgoden. Meni še vedno ni zacvetel, Stupice ima pa že 3 bunkice.
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Melona je napisal/a:
Crtj, Anna Russian imam semena iz 2013, sporočiš naslov?

Se javim na ZS, hvala!
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Plamenka je napisal/a:
Znotraj iste sorte je bila tudi 3 tedne razlika v kaljenju! Res pa je, da imam precej starih semen. Ena sorta mi pa ni skalila.

Morda je tudi pri meni to problem, ker precej semen je tam nekje okoli 2011/12.

Podlaga je Terra brill, kot je vedno doslej bila.
robert

Odgovor Napisal/-a robert »

Da nebom smetil povsod z istim vprašanjem po forumu,bom kar tukaj vprašal.
Ker dobim lonce čez cca en mesec me zanima,če sem naredil napako,ker paradižnike in papriko občasno zalijem z specialnim organskim gnojilom.Paradižniki iz prve runde so visoki od 50-60 cm,paprika okrog 20-25 cm ,žav pa v te lončke ravno ne morem dati neke opore.Kaj storiti da bo najbolje,v rastlinjak se jih še ne upam postaviti.Razen če bi ga ponoči ogreval z lončenimi lonci,a bi bil verjetno šok vseeno prevelik.
Cmru

Odgovor Napisal/-a Cmru »

Zuf, hvala za odgovor! Zdaj pa samo še na lov Smile za Jupol kantami in kompostom - svojega (še) nimamo_________________Dies diem docet
bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

Sadike še ne bi potrebovale tretiranja z gnojilom, če pa že, šele po dveh ali več tednih, pa še to z blago raztopino gnojila. Predstavljaj si, imaš 60 cm visoko rastlino, ki je še vsaj pet do šest tednov ne boš mogel sadit na prosto, v rastlinjak pa še vsaj tri tedne ne. Vsaj to so moje izkušnje. Počasi ne bo več minusa ponoči, jaz sem dala lani sadike v plastenjak in ga ponoči prekrila z odejo. Nekak boš moral upočasniti rast._________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Nauta

Odgovor Napisal/-a Nauta »

Jaz sadim in presajam v KKS Bio - Potgrond, zaenkrat lepo kaže, Wippersniper je zacvetel včeraj, Gartenperle in Black Etiopian odpirata cvetove, po moje bodo jutri odprti, nekaj zalistkov sem že dala v vodo, da dobim še kakšno sadiko, upam Rolling Eyes Res pa je, da mi letos nekaj več semen ni vsklilo. Lani niso vsklile tri sorte, od vsake sem imela le po eno seme, letos pa pri kakšni sorti ni vsklilo še nobeno seme, je pa res, da sem sejala le po 2 ali 3 semena, razen pri stalnicah, tam jih za vsak slučaj dam več. Razz_________________Lp

Nauta
robert

Odgovor Napisal/-a robert »

Bobolino hvala
Bom v rastlinjaku naredil pregrado iz stare odeje in koprene,ter ponoči naredil ogrevanje z lončenimi lonci,ter upal,da preživjo. molitev
Je pa šola za naslednje leto,da ni treba tako hiteti.
Odgovori