Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Jablana - Malus domestica

Odgovori
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Tam, kjer se dva plodova dotikata, je potem rado črvivo ali nekaj takega.
Ja, sploh na tistem prvem bi bilo po "pravilih" treba kar precej plodov odstanit.
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Hvala.
babaco

Odgovor Napisal/-a babaco »

Na rdečemesnatem pustiš 3-5 plodov. Na 30 listov je lahko en plod, razdalja med plodovi 10 cm, da se kasneje ne dotikajo, manjši napad zavijača.
Če se da, izberi plod v sredini šopa, tam se navadno razvije najlepši plod.
Na manjši jablani pusti le 2-3 ploda.
Uporabniški avatar
Plamenka

Babaco, hvala. Težko jih bo toliko odstraniti, dokler se ne navadim.
babaco

Odgovor Napisal/-a babaco »

Vem, da je težko, a ti bo žal, če ne prej drugo leto.
Uporabniški avatar
Plamenka

S težkim srcem sem razredčila. Upam, da bo to, kar je ostalo, lepo zraslo.
aladin

Odgovor Napisal/-a aladin »

Mani je zgodnja jablana, ki jo je pozeba najbolj prizadela (in še leto prej voluhar) ponovno zacvetela... me prav zanima kaj bo drugo leto spomladi. Do takrat pa ne pričakujem ničesar Smile
krnekdo

Odgovor Napisal/-a krnekdo »

Me firbec...
Je kdo že kdaj videl/zasledil, kakšne plodove imajo različne komercialne podlage, če jim pustiš da zrastejo?
Aye-Aye

Odgovor Napisal/-a Aye-Aye »

Ali morda kdo ve, kaj se dogaja z jablano, zgleda kot bi prišla jesen, listje odpada, tudi plodovi. Ne vem ali je možno , da ima vpliv sosedova greznica, ki je včasih iztekala na parcelo. Zdaj jo sicer praznijo, a se mi dozdeva , da ob močnem dežju vseeno prestopi oziroma pušča. V tem kotu mi vsa drevesca počasi odmirajo. Najprej so bile stare slive, pa oljčice in vrtnice, tudi vrbi gre slabo, zdaj pa tudi tale jablana? Laahko pa je kakšna druga bolezen kdo prepozna? Slikano je pred kakim tednom, zdaj je še manj listja. Crying or Very sad

Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Aye-Aye, upam, da bo znal kdo pomagati.

Zuf, jo prepoznaš, ko je že taka velika gospodična Wink ? Tvoja Antonovka s srečanja Pr' Blaj. Kaj meniš, jo je jeseni že poslati v svet ali naj jo še čuvam v zavetju zaprte terase čez zimo?

Odgovori