Paradižnik 2015
-
Od prve setve mi niso vzklili Dagma's Perfection, Black from Tula (lanskoletno lastno seme), Giant Sirian, Bordo, Tappy's Finest, Ruslan in Kellog's Breakfast.
Sem pa opazila, da nekatera semena še kalijo, pri drugih sortah, tako, da mogoče še kaj prileze na plano.
Po ponovnem sejanju zadnjega semena sorte je zaenkrat vzklilo seme Dagma's Perfection.
Tega bom zelo ujčkala na balkonu in iz zalistkov naredila še kakšno sadiko._________________Lp
Nauta
Sem pa opazila, da nekatera semena še kalijo, pri drugih sortah, tako, da mogoče še kaj prileze na plano.

Po ponovnem sejanju zadnjega semena sorte je zaenkrat vzklilo seme Dagma's Perfection.

Tega bom zelo ujčkala na balkonu in iz zalistkov naredila še kakšno sadiko._________________Lp
Nauta
-
Včeraj in danes sem pikirala moje paradižnike. kaljivost je bila zelo dobra, je pa pri rasti nekaj čudnega, glede na prejšnja leta. Rastlinice so zelo visoke, pretegnjene, a v zemlji imajo bolj slabo razvit korenonski sistem. Ponavadi je bilo ravno obratno - korenin veliko, zgoraj bolj skromno. Ne vem, kaj bi bil vzrok, ker sem postopala tako, kot prejšnja leta.
Močno upam, da se bo stver popravila._________________naredimo svet lepši
Močno upam, da se bo stver popravila._________________naredimo svet lepši
-
- orhy
brbr je napisal/a: |
Včeraj in danes sem pikirala moje paradižnike. kaljivost je bila zelo dobra, je pa pri rasti nekaj čudnega, glede na prejšnja leta. Rastlinice so zelo visoke, pretegnjene, a v zemlji imajo bolj slabo razvit korenonski sistem. Ponavadi je bilo ravno obratno - korenin veliko, zgoraj bolj skromno. Ne vem, kaj bi bil vzrok, ker sem postopala tako, kot prejšnja leta. Močno upam, da se bo stver popravila. |
Mogoče imaš letos nekoliko višjo temperaturo in zato je kaljivost boljša in rast hitrejša. Se mi zdi, da je pri že majhnih temperaturnih razlikah zelo hiter odziv.

-
- Kraj: Kališovec
- Kontakt:
- orhy