Crtj lepa bera Black Master ima res lepo barvo. AB tudi jaz še čakam le na San Marzano no tudi La Carolina, Doochowa in Helsing Junction Blues še niso zreli. V rastlinjaku so že skoraj brez listov zaradi listne plesni.(počasi bo čas za menjavo zemlje) Zunanji pa se kar držijo predvsem njivski, ki niti niso pokriti a imajo višjo lego na približno. 700metrih in so bolj na prepihu kot v kotlini. Črne plesni zaenkrat še nisem opazil tista na listih pa ni tako nevarna, liste enostavno oskubim magari do golega, plodovi so zaradi tega mogoče malo manjši a vsaj dozorijo. Če pa opazim črno na steblu pa leto takoj postrgam in na debelo namažem s sodo. Tako mi ponavadi uspe rešiti večino plodov, če pa kakšen gre "U naučne svrhe" pa tudi nič narobe. 😉 Skropim pa zaenkrat samo z bakrom ali sodo. Zoprno je, ker je rastlina najbolj dovzetna za okužbo ravno v času ko začne delati plodove. Doma sem zunanjim postavil še sencilno mrežo, ker je napovedan vročinski val in jih brez nje rado "skuha"sedaj pa lahko samo še čakam na večjo rundo za prvo kuhanje omake. 😎
Paradižniki se barvajo povsod, v večjem rastlinjaku, v loncih in na vrtu, le v manjšem rastlinjaku še ne. Preventivno so bili škropljeni z Labicuperjem in takoj, ko mine karenca, bodo obrani. Potem jih bom preventivno škropila z bio sodinim fungicidom, saj bo po vročinskem valu spet ohladitev s padavinami, da bodo ugodni pogoji za plesen.
jaz sem utrgala en chocolate strip in rumeno hruško jajčevec. Slednjega nisem utrgala, na tleh rastlinjaka sem pobrala rumene skljuvane. Letos so ptiči od hudiča, vse kljuvajo._________________Lp, Živa
Ja, Živa, tudi pri nas je vse skljuvano . Vsako jutro pobiram še nezrele češnjevčke po tleh. Moram pa priznati, da imajo dober okus - najbolj jim gre v slast pendulina orange in gold nugget ._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)