Stran 42 od 57

Objavljeno: Če Nov 07, 2019 3:37 pm
Napisal/-a mravlja
Tistih nekaj "plodkov" kivija Jenny je že dozorelo (ker so manjši verjetno prej dozorijo kot Hayward... ) in so neverjetno dobri - sladki z umirjeno kislino.
Kljub temu da so majhni, se mi zdi, da ni škoda časa za njihovo lupljenje. Bodo kar ostali.

Objavljeno: Če Nov 07, 2019 4:35 pm
Napisal/-a muha
mravlja: zuf jih je tako, da samo ostrga dlačice in potem poje z olupkom vred. Sem poskusila in niti ni slabo.

Prvih ducat sem jih že umedila med jabolki. Okus podobnen, kot pišeš ti za Jenny.

Objavljeno: Če Nov 07, 2019 4:51 pm
Napisal/-a robi14
Zdravo,

mi lahko kdo glede na izkušnje pomaga pri izboru sadik Bavarskega kivija?
Zaradi omejenega prostora bi posadil samooplodnega. Witikivi se mi zdi zanimiv. Imate kaj izkušenj?

Hvala za pomoč in lp

Objavljeno: So Nov 09, 2019 2:56 pm
Napisal/-a mravlja
Muha, to si pa ne predstavljam. Ostrgati kako A. arguto... ja - a ostrgati "kosmatega"... Z "žileti" Laughing ?
Ko so moje "Jenny" zrele, lupljenje sploh ni (bil) problem.

Objavljeno: So Nov 09, 2019 4:27 pm
Napisal/-a muha
Kosmatega, ja. Gre kar lepo z nožkom, ne sme pa biti sadež umeden do mehkega. Saj, ne da bi to počela na veliko, samo kot poskus. Drugače mi je pa najlaže, da ga iz lupine zajemam z žličko. Kot mehko kuhano jajce recimo.

Objavljeno: So Nov 09, 2019 4:28 pm
Napisal/-a muha
robi14 je napisal/a:
Zdravo,

mi lahko kdo glede na izkušnje pomaga pri izboru sadik Bavarskega kivija?
Zaradi omejenega prostora bi posadil samooplodnega. Witikivi se mi zdi zanimiv. Imate kaj izkušenj?

Hvala za pomoč in lp


Dajem na vidnejše mesto, da se vprašanje ne izgubi med ostalim.

Objavljeno: So Nov 09, 2019 7:47 pm
Napisal/-a mravlja
Potem pa škoda, da jih je bilo tako malo.

Objavljeno: Po Nov 11, 2019 6:13 pm
Napisal/-a mfranc
Prvi pridelek Sorelija



Ni cela gajbica, jih je pa polna pest!

Otroška Very Happy Very Happy_________________mfranc

Objavljeno: Po Nov 11, 2019 9:03 pm
Napisal/-a Novinka
Včeraj sem poleg kakija pobrala tudi kivi. Vsaj ta (zaenkrat!) še zdrav in se mi ni treba ubadati s škodljivci in boleznimi.

Objavljeno: Sr Nov 13, 2019 4:35 pm
Napisal/-a Tonček
Letos smo imeli rekorden pridelek kivija. Ali ima kdo izkušnje s shranjevanjem v atmosferi z dodatkom CO2, da se upočasni maturacija? Sem našel na netu nekakšne raziskovalne naloge v zvezi s kontrolirano atmosfero, a me zanimajo bolj praktične izkušnje. Jaz bom poskusil s shranjevanjem plodov in dodajanjem CO2 v večjo zip vrečko.