Buče - Cucurbita
Včeraj sem "zaklala" bučo Bosansko belo, ker potrebujem semena. Zanima me, ali bodo taka sveža semena dobra. Ali bi morala biti izpostavljena nizkim temperaturam? Imate kakšne izkušnje?
Buča je bila ogromna (cca 12kg). Če bi bili v satrih časih, bi jo delila po Gartlcu, tako pa bo romala kot pire v kozarčke...
Je pa to sorta, ki se odlično drži celo zimo in še daleč v poletje._________________naredimo svet lepši
Buča je bila ogromna (cca 12kg). Če bi bili v satrih časih, bi jo delila po Gartlcu, tako pa bo romala kot pire v kozarčke...
Je pa to sorta, ki se odlično drži celo zimo in še daleč v poletje._________________naredimo svet lepši
Danilo je napisal/a: | ||
Tale naša skrižanka nas je do prejšnjega tedna razveseljevala z nekaj kilogramskimi plodovi. Vse so končale pečene na peki papirju v pečici in šele pri zadnji sem se spomnil spraviti nekaj semen. Ni mi prav jasno, kaj lahko drugo leto pričakujem iz njih? Maslenke, bučke, letošnji križanec ali kaj četrtega (razvajenci tukaj okoli navijajo, naj bo bolj podobno odojku). Lep pozdrav |
In drugo leto je prineslo odgovor. Niti eno od cca 20 semen te skrižane buče ni vzklilo.Narava že ve, kaj dela.
Https://prnt.sc/prlk4p[url]
češnca: nič skrbi, prepričana sem, da bodo kmalu sledili tudi ženski.
Pri meni na cuketah je ravno narobe. Vedno ženski prehitevajo vsaj za 14 dni, preden se zbudijo "dedci".
Malo sem razmišljala o tem, ker sem dostikrat brala o situaciji, podobni tvoji. Svoje bučevke vedno dodatno pognojim še z namenskim gnojilom za plodovke. Je morda tu iskati razlog, da najprej tvorijo ženske cvetove?
Pri meni na cuketah je ravno narobe. Vedno ženski prehitevajo vsaj za 14 dni, preden se zbudijo "dedci".
Malo sem razmišljala o tem, ker sem dostikrat brala o situaciji, podobni tvoji. Svoje bučevke vedno dodatno pognojim še z namenskim gnojilom za plodovke. Je morda tu iskati razlog, da najprej tvorijo ženske cvetove?