Stran 43 od 43
Objavljeno: To Sep 03, 2024 2:38 pm
Napisal/-a živa
Rekorden pridelek hruše na sejancu Condo. je zelo občutljiva na škrlup ali ji pa zgolj lega ne paše. Bila je pokrita z mrežo.
_________________Lp, Živa
Objavljeno: To Okt 01, 2024 4:39 pm
Napisal/-a juglans
Pišem na hitro in morebiti kaj spregledam.
Ali je bilo kdaj omenjano kako hruške (plodove) "na hitro" umediti?
Dobil sem dva zabojčka nekih starih, NN sorte hrušk.
So že po malem načete od seršenov, sicer pa še zelo trde in nesladke.
Pričakujem da dolgo ne bodo stale (gnitje), pa tudi sicer bi jih rad predelal za kis.
Jabolka bom te dni zmlel in bi jih dodal zdraven.
Je še kakšna izkušnja ali pa mi preostane edino način neprodušne posode/vreče na toplem.
Predvsem, če je kdo že kaj počel na tem področju bi me zanimale izkušnje, opazke.
Objavljeno: To Okt 01, 2024 5:11 pm
Napisal/-a mravlja
Na hitro ... težko je reči, kaj je hitro - oz. koliko se mudi.
Hitreje gre, če jih daš v plastično vreč(k)o ali posodo in dodaš jabolka ali pa banane. Seveda neprodušno zapreš.
Pri nas se tako dela že kar nekaj časa, tudi letos. Časovni "prihranek" je občuten.
Objavljeno: To Okt 01, 2024 5:47 pm
Napisal/-a Dajmar
mravlja je napisal/a: |
. Seveda neprodušno zapreš. |
Dodaj vrelno veho.
Objavljeno: To Okt 01, 2024 11:05 pm
Napisal/-a mravlja
Hruške se ne hranijo dolgo. Po potrebi lahko vmes tudi odpreš.