Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

KOKOŠI

Odgovori
Pepe
Kraj: Štajerska

Odgovor Napisal/-a Pepe »

Če rejec od jajc živi, potem mu težko oporekam, da ne bi osvetljeval kokoši. Potem dajmo vse umirit. Ukinimo večino dela pozimi, izplačilo plač in pokojnin v zimskem obdobju in preidemo v hibernacijo. Jesti tudi moramo skoraj nehati. Konec koncev sploh jajca sodijo med hrano, ki je ni možno ravno hraniti pol leta, torej pozimi jajc in jedi, ki vsebujejo jajca na jedilniku skoraj ne sme biti, če se hočemo tega držati.
Jaz mojim kokošim sicer ne osvetljujem. Mojih par kokošk je v premičnem kurniku, ki ima zraven še 30 metrov ograje, ki jo tudi prestavljam in se "pasejo" tudi pozimi. Če so mlade, ki so začele nesti v jeseni, potem tudi čez zimo vsak dan dajo nekaj od sebe. Ne ravno vsaka po eno jajce na dan, ampak denimo 4 jajčke na teden. Če so starejše, pa imajo nekaj tednov skoraj popolnega "štrajka".
sončece

Odgovor Napisal/-a sončece »

Konec koncev tudi mi prezivimo veliko casa pod zarnicami, sploh pozimi. Tudi sebi podaljsujemo dan._________________Smeh je sončni žarek duše.
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

elstar je napisal/a:
Z umetnim dodajanjem svetlobe, jih nekoliko okrog prinesemo, kar je rejcu v veselje, če gleda le z očmi €€€ in se mu dobrika z večjim številom pobranih jajc, kako je pa s samimi kokošmi, se pa ne vpraša. Če drugega ne, se prej iztrošijo in s tem zagotovo ni izboljšana kvaliteta njihovega življenja. Pač postanejo le sredstvo za doseg nekega koristnega učinka.

... in podobno za ljudi Wink Crying or Very sad
Pepe
Kraj: Štajerska

Odgovor Napisal/-a Pepe »

Umetni viri svetlobe nam omogočajo tudi, da si pišemo preko foruma. Če ostanemo na naravnem, bi mogoče na daljavo šlo z dimnimi signali, ki pa spet niso najbolj zdravi.
Laughing
sončece

Odgovor Napisal/-a sončece »

Telepatsko bi se naucil komunicirat_________________Smeh je sončni žarek duše.
Fumbo

Odgovor Napisal/-a Fumbo »

muha je napisal/a:
Fumbo: zanimive izkušnje.

Samo še malo vprašanjce: kaj si mislil pod "kurnik". Verjetno kake pršice?? Ker beseda "kurnik" na našem koncu pomeni preprosto "kokošnjak". Hja, bogastvo jezika pač. Tudi o tem se takole učimo drug od drugega.

kurnik=pršice=čurliči=ščurliči...
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Sem si predstavljala, ja, hvala !
Odgovori