Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Čili 2017

Odgovori
pep

Odgovor Napisal/-a pep »

Sem vrtičkar, ki ne uporabljam nobenih kupljenih gnojil, pa pravijo, da imamo vrtove pregnojene.
Je to možno z uporabo izključno naravnih snovi, ki jih imajo, koprive gabez, preslica?
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

pep pozdravljen,

torej pri vas vrt gnojite s koprivami, gabezom, preslico - in zadostuje?

Kako bi ti gnojil vloncene rastline, grme?
žižola

Odgovor Napisal/-a žižola »

Ali je možno, da bi bile na Ikarjevemu paradižniku pršice. Pravi, da jih ima na suhem. Takšne lise se pri meni pojavijo, ko imam rastline pod balkonom
in so listi ves čas suhi. Ali so samo rjave ali so stanjšane (kot pojedene)?
Če so prosojne ga stuširaj ali uporabi sredstvo proti pršicam._________________LP Žižola
ikar

Odgovor Napisal/-a ikar »

žižola je napisal/a:
Ali je možno, da bi bile na Ikarjevemu paradižniku pršice. Pravi, da jih ima na suhem. Takšne lise se pri meni pojavijo, ko imam rastline pod balkonom
in so listi ves čas suhi. Ali so samo rjave ali so stanjšane (kot pojedene)?
Če so prosojne ga stuširaj ali uporabi sredstvo proti pršicam.

V sosednji temi s paradižniki so mi povedali, da gre za sončev ožig. Navidezno kaže, da je res to.
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Letošnje razočaranje št. 1

V planu sem imel zgodnji pridelek čilija Hungarian Hot Wax. Ga že poznam, http://demandware.edgesuite.net/sits_pod32/dw/image/v2/BBBW_PRD/on/demandware.static/-/Sites-jss-master/default/dw582e7328/images/products/vegetables/00585g_01_hungarhotwax.jpg?sw=774&cx=302&cy=0&cw=1196&ch=1196
in sem prve plodove pričakoval nekje v aprilu. Vendar mi je domače (kupljeno) seme totalno odpovedalo, s kalitvijo 0,00% Evil or Very Mad

Nakar sem našel domačo prodajo, preko Bolhe, in dobil željeno seme. Posejal, seme je kalilo 100%! Ko pa so začeli plodiči kazati svojo formo, sem bil vsak dan bolj zaskrbljen.
Rezultat pa teli čiliji - ugibam, da so verjetno neki Cayenne oranžni, ali rumeni. So komu kaj znani?

Pošteno sem bil razkurjen, prva reakcija je bila, da sem začel sadike ponujati znancem. Najlepša je takoj odšla Wink , nakar sem prespal, in našel prostor na gredi.

Grma sta že posajena ob razočaranju št. 2. Seme pa od istega prodajalca ..... Evil or Very Mad

P.S. semena sem ziheraško sejal dvakrat, po več kot 10 kom, in potem viške delil med forumaše. Enim več, enim manj Wink ; vsem pa se opravičujem za "nateg" Embarassed_________________mfranc
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

mfranc, res škoda Crying or Very sad . Pa tako vabljivo in strokovno so izgledali tisti oglasi na bolha.com. In človek je bil vesel, da se da nekaj posebnosti dobiti tudi v domačih logih. . Predvidevam, da je znalo biti podobno tudi pri širokem izboru sort paradižnika palec dol .
htf_lover

Odgovor Napisal/-a htf_lover »

Pri bolhi je žal tako, da je ogromno nategov glede semen.

Nekaj trenutnih cvetk: http://www.bolha.com/rastline/zunanje-rastline/sadike-semena/buca-melona-dojka-seme-1316817612.html?aclct=1493311047&kw=melona+dojka
Melone v obliki dojk. So pa na sliki umetnine od nekega azijskega umentika. Sem oglas prijavil, dodal povezavo od kod izvirajo slike in ... oglas še je vedno gor in tisti, ki ga je gor dal, še je "preverjen uporabnik"....

Ali pa te čudovite fotomontaže vrtnic:
http://www.bolha.com/uporabnik/leperoze2
http://www.bolha.com/rastline/zunanje-rastline/sadike-semena/semena-vrtnic-razlicne-barve-1300821785.html?aclct=1495320151&kw=vrtnica

K sreči še sam nisem imel te smole, da bi nasedel nategu pri bolhi. Sam tudi prodajam semena od zelenjave tam in skrbim, da ne pride do kakšne pomote pri semenih. Me pa kar jezi, da eni ljudje nategujejo, saj s tem škodijo tudi tistim, ki ponujajo prave stvari.
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Mfranc, mene tvoji čiliji spominjajo na Pekoče rumene feferone iz Kalije.
Odgovori