Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Paradižnik 2013
Hvala obema!
Ivčk, samo da si se rešila pršice, to verjetno ne uspe vsakemu. Pa upajmo, da bo jesen lepa, da nadoknadiš, pa ti, bodika tudi. Vijolična paprika je pa Purple Bell. Semena sem naročila iz Estonije. Se mi pa plodovi zdijo majhni. Ne vem ali so samo pri meni taki. Zraven v posodi je tudi čili Satan's Kiss. Nekaj dni nazaj sem poskusila prvega, pa skoraj ni bil pekoč, celo Jalapeno je bolj. Bom videla danes, kako bo, ko jih imam več.
Ivčk, samo da si se rešila pršice, to verjetno ne uspe vsakemu. Pa upajmo, da bo jesen lepa, da nadoknadiš, pa ti, bodika tudi. Vijolična paprika je pa Purple Bell. Semena sem naročila iz Estonije. Se mi pa plodovi zdijo majhni. Ne vem ali so samo pri meni taki. Zraven v posodi je tudi čili Satan's Kiss. Nekaj dni nazaj sem poskusila prvega, pa skoraj ni bil pekoč, celo Jalapeno je bolj. Bom videla danes, kako bo, ko jih imam več.
s ČIM PA STE SE REŠILI PRŠICE?_________________lp
Lera
http://lera.moj-album.com
Lera
http://lera.moj-album.com
http://forum.gartlc.si/gartlc-about1453-0-asc-30.html_________________Viktorh
Lera, po nasvetu Viktorja sem uporabila škropivo VERTIMEC 1,8% EC.
Napad se je nemudoma ustavil in pršica se ni več pojavila, sem pa stalno na oprezu..._________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
Napad se je nemudoma ustavil in pršica se ni več pojavila, sem pa stalno na oprezu..._________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
-
- Prispevkov: 1193
- Pridružen: Ne Jul 07, 2013 2:00 am
Kako lepi plodovi in kar malo sem po gorenjsko fouš, ko vam tako zorijo. Pri meni je kar dobro kazalo, potem pa se v tem tednu vse ustavilo. Kot bi "zamrznila" slika.
Le dva ta rumena neznanca že dolgo in na veliko nastavljata "jabučke" (kot jih poimenujejo sosedje, ker so vedno na mizi v skledi za sadje.
Le dva ta rumena neznanca že dolgo in na veliko nastavljata "jabučke" (kot jih poimenujejo sosedje, ker so vedno na mizi v skledi za sadje.
Prav lepa hvala - tole letos je res katastrofa, jaz sem imela najprej točo pol sem dosadila kar se je dalo - govorim na splošno, potem mraz pa moča, potem suša res, če nimaš veselja ali pa ful nek namakalni sistem te vse mine. se bo treba pa za drugo leto pač bolje pripravit, pa še ščitkar vsepovsod. Ampak zdaj gremo v napad _________________lp
Lera
http://lera.moj-album.com
Lera
http://lera.moj-album.com
Tole s samosevci je vsekakor vredno razmisleka in podrobnejšega proučevanja...
Pred dnevi sem na obali med Fieso in Piranom naletela na zaplato paradižnikov, ki so (po mojem) potomci ene lanskoletne malice na plaži. Zrastli med kamenjem, pozabljeni od vseh, brez vode (razen, če jih tu in tam doseže kakšen morski val), brez odstranjevanja zalistkov, privezovanja, škropljenja, itd., so tako zdravi in bujni, da bi bili primerni za objavo v vrtnarski enciklopediji. Kot sem lahko ugotovila, so pretežno češnjevci in pelati. Plodov je polno, le rdečih ne - verjetno služijo kopalcem za letošnje malice na plaži .
_________________naredimo svet lepši
Pred dnevi sem na obali med Fieso in Piranom naletela na zaplato paradižnikov, ki so (po mojem) potomci ene lanskoletne malice na plaži. Zrastli med kamenjem, pozabljeni od vseh, brez vode (razen, če jih tu in tam doseže kakšen morski val), brez odstranjevanja zalistkov, privezovanja, škropljenja, itd., so tako zdravi in bujni, da bi bili primerni za objavo v vrtnarski enciklopediji. Kot sem lahko ugotovila, so pretežno češnjevci in pelati. Plodov je polno, le rdečih ne - verjetno služijo kopalcem za letošnje malice na plaži .
_________________naredimo svet lepši