Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Čili 2014

Odgovori
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

metuljc je napisal/a:

Ne vem, če je Plamenki kalil. Semena sem sejala kot vse ostale 26. 2. In danes sem doživela presenečenje, ko sem v predelku opazila 5 skaljenih rastlinic, z izrazito ozkimi kličnimi listi, 2 še nista odvrgli semenske lupine. Bomo videli, kajti ostali čiliji so, tudi nepikirani, ki rastejo s kupčkih po nekaj rastlin, veliki 10 do 15 cm. Tile malčki pa.......no, morda jih pa le shecamo do plodov. Če bi še malo počakali, bi bilo to 2 meseca!!! Če to ni rekord!

Metuljc, en sam Piripiri mi je skalil. Se mi pa nikoli ni zdel kaj drugačen od ostalih čilijev.

Tu na sliki je spredaj, v manjšem belem lončku, zraven Rocotov. Rast je pokončna, zato bi mu morala odščipniti vrh.
JANEZ L

Odgovor Napisal/-a JANEZ L »

Sem še daleč od vašega znanja, tako, da sem letos sadike še kupil. Za naprej nameravam imeti svoje seme, saj sem na forumu izvedel kako se temu "striže". Poskušal jih bom tudi prezimiti. Takole izgleda danes moj kotiček za čilije in cepljene paprike, nekaj jih imam še naročenih. Vsako bom zaščitil z mrežo proti žuželkam, da bom poskušal ohraniti "sorto". Smile

_________________S Spoštovanjem, LZ Janez L

...nor je tisti, ki ne poskusi in poskusiti, ni greh...
mfranc

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Plamenka je napisal/a:
Sem pogledala, če imam jaz kakega takega med 100 in 150 skovilli. Od večine nimam podatkov, le Pequin gre v to kategorijo. Vendar pa ima majhne plodove, mislim, da ti taki niso všeč.

Eh, saj ni panike; sploh pa še nisem začel iskati iz te strani: skovili od - do Laughing . Imel pa sem v tem rangu Habanero Orange Plum, nekje 100 - 150 kiloskovilov Cool . Okus mi je bil všeč, celo malo sadni je bil; ampak hudo "tankostenski", nekako kot Cayenne ...

Plamenka je napisal/a:
Glede ohranitve lepih vijoličnih listov pri Pimenti bi bilo dobro vprašati Twity-Pity-ja, če mu je uspelo ohraniti vijolične čez celo sezono. Wink

Sva tudi debatirala, najbolj me strašijo slike na spletu, preko Googla. Eni Pimenta izgledajo čisto sprane barve Cool . Kot sem omenil, dobil bo najbolj sončen kot na gruntu Laughing .

LP_________________mfranc
mfranc

Odgovor Napisal/-a mfranc »

JANEZ L, pozdravljen na Planetu Čili Very Happy . Naj ti poratajo ! palec gor

LP_________________mfranc
JANEZ L

Koliko časa, imate zaščitene čilije z mrežo proti insektom? Da nastavijo prve plodove ali cel čas zorenja? Hvala za odgovor.
S Spoštovanjem LZ Janez._________________S Spoštovanjem, LZ Janez L

Uporabniški avatar
Plamenka

Jaz jih imam zaščitene samo toliko časa, da nastavijo prve plodove in okoli teh zavežem vrvico za oznako.
JANEZ L

Hvala za odgovor._________________S Spoštovanjem, LZ Janez L

JANEZ L

Še vprašanje, če smem? Koliko scovillov ima približno, Jalapeno Samira?_________________S Spoštovanjem, LZ Janez L

Uporabniški avatar
Plamenka

Tule imamo kar nekaj lestvic skovillov, pa mogoče najdeš v kateri od njih podatek za ta Jalapeno.

http://forum.gartlc.si/gartlc-about1435.html
JANEZ L

To sem že pregledal in ga žal ni..._________________S Spoštovanjem, LZ Janez L

Odgovori