Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Paradižnik 2016

Odgovori
Trocki

Odgovor Napisal/-a Trocki »

Saj rane delamo tudi ko tržemo zalistnike. Zna biti najbolje da če se mislimo trgat liste, da se potrga nekaj dni pred zasaditvijo v zemljo, da se rane "zacelijo".
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Ja, a na zraku se hitro zasušijo, pa tudi spore gliv so v prsti bolj verjetno kot v zraku, recimo.
sqjam

Odgovor Napisal/-a sqjam »

se rpav k sadim sadike visoke cca 30cm+ jim lepo potrgam tud spodnje liste.
Matic

Odgovor Napisal/-a Matic »

Trocki: jaz klične in nasploh liste, ki bi bili preblizu zemlji, porežem kakšen dan pred sejanjem v zemljo, da se rane zacelijo. Iz istega razloga kot je zapisala torej metuljc.
Matic

Moram pokazati sadike paradižnika stare mame, z vzgojo katerih nimam nič. Tako lepih tudi letos še nisem videl.

Rastline so visoke med 50 in 70cm, nepretegnjene, temno zelene, košate, močnega stebla in listov. Vse imajo že več popkov, nekaj je bilo celo odprtih cvetov. Nobena sorta ni sicer zgodnja, seje le "klasike": predvsem Volovsko.
In kar mi je fascinantno: četudi so v malih - 2dl do max. 3dl lončkih, korenine spodaj niso bile "zbite".
Vse seje 8.3., vsako leto isti datum.
In medtem ko sam vohunim za Neuhausom, da ga nekje končno izbrskam, ona seje v Terrabrill (Blumenerde univerzalna)...
Najboljše je bilo vprašanje na koncu: če jih mora že začeti gnojiti ali kaj pošpricati z mlekom. Ker še ni niti 1x... Confused Smile

Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Res ima lepe sadike.
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Lepe, bravo, babi!
Uporabniški avatar
Melona

Tole gre sredi naslednjega tedna v vrt, ker so korenine povsod pogledale iz lončkov in bo sicer začelo nazadovati. Ne samo oni, tudi sama komaj čakam, ker se mi ne da več hoditi z vodo na zgornjo teraso zalivat.

Tale dva Zerota pa ostaneta v loncih, naredila sta prve bunkice.

Matic

Zoni - rekel bi ji: če ti uspeva tako kot ti, samo nadaljuj to kar počneš. Smile
To je "tista" babica, ki je en nasvet pobrala od mame, drugega od sosede in obdržala tisto kar deluje. Orhideje nikjer ne cvetijo tako kot pri njej (rastline so en sam cvet), vijolice ki jih ima deset let so takšne, da sem pred kratkim bil prepričan da so plastične.
Predvsem pa - si ne beli toliko glave z vzgojo kot npr. jaz. Tu res vidim velik kontraefekt pri parih znancih, ki vzgoji posvečajo kar pretirano pozornost, rezultat pa je bolj švoh.

Melona - čudovite so, tudi paprike! Smile
Me je ravno zanimalo, koliko vas je presadilo že sploh v vrt...
Uporabniški avatar
Melona

Matic, ko naredim spisek posajenih, boš videl, precej jih je zrastlo iz tvojih semen. Ne spomnim se, če so bila lanska ali predlanska, kalila so vsa 110 % Wink .
Odgovori