Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Kivi - Actinidia

Odgovori
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Gornje sem pa dobro "našlogal". Kakor je bilo, tako je ostalo - a tokrat leta niso bila problem. Vsaj nekaj...
Dajmar

Odgovor Napisal/-a Dajmar »

Razlika zgoraj marec spodaj april.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Crying or Very sad Mad

Zahvaljujoč prepišni vzodni legi, ki do konca marca izgubi sonce že ob 15. uri, se na moji Hayward šele brsti dodobra napenjajo, čeprav rastejo ob južni steni hiše.

Imaš še kakšno sadiko, ki je bolj pozna?
mravlja

Zanima me, kako ste kaj zadovoljni z rumenimi in rdečimi sortami kivijev? Tudi z okusi...?
javrgar

Odgovor Napisal/-a javrgar »

prvič sem posadil kivi.
Problem: ne najde zraven posajenega kola, noče plezat.
A ni to vzpenjalka-plezalka, tako kot fižol, da samo zabiješ kol zraven in gre sam gor ? Ga je treba privezat ?

P.S.: shranjevanje na shrani.si že nekaj dni ne deluje. Kaj podobnega še uporabljate ?

P.S. 2: popravljeno:

Nazadnje urejal/a javrgar 16 Maj 2020 13:35; skupaj popravljeno 1 krat
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

javrgar je napisal/a:
prvič sem posadil kivi.
Problem: ne najde zraven posajenega kola, noče plezat.
A ni to vzpenjalka-plezalka, tako kot fižol, da samo zabiješ kol zraven in gre sam gor ? Ga je treba privezat ?

Ne, ni plezalka. Kivi vzgajaš kot vinsko trto.
javrgar

Odgovor Napisal/-a javrgar »

saj trta se sama "priveže" na oporo, tako kot buče... v glavnem - kako naj se lotim tega kivija ? Mu dam zraven gradbeno mrežo ? Ali bo zadosti da poganjke privežem h kolu in se bo začel ovijati ?____________________
Daniel R

Odgovor Napisal/-a Daniel R »

Je sposoben plezanja, samo ne z viticam (ker jih nima) ampak se ovija okoli tanjših vej. Ta kol je predebel in se ne more ovijati okoli njega (pa moral bi biti prečno na vrh poganjka), tako da je potrebno privezovanje._________________Iščem zanimive sadne vrste...
mravlja

Se bo ovil, brez skrbi, le čas mu je treba dati. Do takrat pa privezovati...
Odgovori