Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Polži

Odgovori
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

crtj je napisal/a:
Sive pikčaste? Limax maximus - baje pohrusta jajca drugih polžev. Teh je škoda Smile

Mogoče res. Ampak tudi našo zelenjavo imajo zelo radi. puli lase
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

slavc je napisal/a:
....Edini je polž črvasti golač, ki jé jajčeca drugih polžev, a smo ga doslej našli le v Prekmurju, južno od Mure pa še ne," pojasni dr. Trilar....
Celotni članek

Boettgerilla pallens vermiformis- črvasti golač
Robertino

Odgovor Napisal/-a Robertino »

Bicikel

Odgovor Napisal/-a Bicikel »

Dajmo malo nadaljevat to temo. Torej nabavil sem sluxx (hvala crtj) in včeraj zvečer pričel s potresanjem. Za preizkus pa sem pobral še 5 manjših polžev (4 rdeči, eden je progast), jih dal v posodo in vsakemu dodelil po 2 zrnci sluxx. Vsaj štirje so pojedli zrnca (sem gledal) in po 12 urah so še vedno lepo med živimi! Shocked Za nameček so seveda pojedli še dve peresi solate, ki sem jo dodal, da se vidi kateri je živ.

Trenutno sem hudo skeptičen o delovanju modrih zrnc. Rolling Eyes
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Počakaj vsaj 24 ur in prosim poročaj.
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Jaz sicer nimam prav preštetih in pregledanih, ampak vedno doslej je stvar pomagala (ne v smislu točno tega polža ni več bilo, temveč v smislu obisk polžev se je zmanjšal za ogromen procent). Lahko pa da imamo kakšne nove polže, ki jih železov sulfat ne moti, bilo bi sicer presenečenje, a je kategorično nemogoče, pa morda raje Metuljc.
Bicikel

muha je napisal/a:
Počakaj vsaj 24 ur in prosim poročaj.

Prav, bom zvečer preveril njihovo stanje. So v plastični posodi prekriti z naluknjano gospodinjsko folijo. V enem dnevu jih od stradanja ne bo pobralo, ali ne? ;)
Bicikel

Hmm, hmmm, vseh 5 je še živih. Sicer 3 manjši niso pretirano aktivni, večji je edini šel veselo grizljat nastavljeno solato, progasti je malo bolj aktiven pri premikanju.

Bi bilo zanimivo, če bi še kdo preveril obnašanje polžev potem, ko so pojedli vsaj eno zrnce sluxxa.

Tukaj sem našel naslednjo razlago:

Zrnca naravnega Ferramola polži obožujejo, ker ima zanje zelo dober vonj in okus, po zaužitju samo enega zrnca izgubijo občutek, da so lačni ne jedo nič več in praktično od lakote poginejo.

No, tole bi lahko do neke mere res. Vsaj, če sodim po dosedanjem obnašanju testiranih. Zaenkrat pa ni videti, da je tek minil največjega med njimi, pa še ta je komaj polovične velikosti odraslih, vendar je včeraj zagotovo pojedel 2 zrnci sluxx. Res pa je, da so zrnca Ferramola nekoliko večja. Spremljam naprej....
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Bicikel, držim pesti, da bodo šli vsi na shujševalno Wink . Ob priliki naredim vzporedni preizkus. Zaenkrat ne morem, ker na vrtu še ni polžev (imajo zunaj njega več hrane) v nepokošeni travi se pa uspešno prikrivajo.
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Bicikel je napisal/a:
šel veselo grizljat nastavljeno solato

Malo poglej na vrt, lahko da je že vrsta do vrat s kandidati, ki bi radi sodelovali v eksperimentu ;)
Odgovori