Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Fižol

Odgovori
laksikon

Odgovor Napisal/-a laksikon »

hvala za linke, ampak sem naročil iz UK. Se strinjam, da je boljše pozno spomladi, vendar nisem imel prostora, zdaj pa imam prostor (toča je naredila svoje Mad ). Za stročje ponavadi ni bil problem, sem ga sadil tudi pozneje in je bilo OK, če bo vreme v redu, bo tudi ta ratal za zrnje.
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Uporabniški avatar
lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Hvala, Metuljc!
Ob tej knjigi sem pomislila, kako sem pred leti organizirala skupinski nakup slovarjev in izpogajala popust._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Nazadnje urejal/a lpmami 01 Jul 2018 15:43; skupaj popravljeno 1 krat
Ana

Odgovor Napisal/-a Ana »

Včeraj nabran Berggold je bil sem in tja pikast po strokih.Pikast ni bil od rje, ampak kot bi bil na enem stroku večkrat malo obgrizen. Sem ga otrebila in obrezala, danes sem ga hotela skuhat, pa so bili vsi stroki napadeni.

Kaj bi bilo to?

Hvala za odgover Ana
MARIJAV

Odgovor Napisal/-a MARIJAV »

Gosenice?

Če jeseni ni bilo zgodnje slane, mi je nizek Bergold nasejan konec julija še naredil lepe stroke za svežo porabo, dozorel pa seveda ni. Zato ga vsako leto tak čas vedno nasejem, fino zalijem in če je jesen ugodna super, če pa ga prej uniči slana, pa bog pomaga. Saj ni vsako leto enako kar se slane tiče._________________Živeti na podeželju je najlepše!
Ana

Odgovor Napisal/-a Ana »

Gosenice?
Zvečer ko sem trebila, nisem videla nobene gosenice. Tam kjer je bilo zjutraj obgrizeno je pa bilo že tudi črno. No stroki so bili popikani - tudi brez ugriza.

Prvič imam tak fižol.
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Daj, prinesi kakšnega v torek na klepetalnico... Mogoče bomo skupaj ugotovili, kdo ti dela težave._________________naredimo svet lepši
Ivčk

Odgovor Napisal/-a Ivčk »

Ana,najvrjetneje gre za napad stenic,po domače smrdljivcev. Ti samo sesajo sok,za sabo pa pustijo luknjice,ki kasneje porjavijo. Lani so mi uničile ves pridelek_________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
Uporabniški avatar
lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

S čim se jih pa zatira?_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Tonček

Odgovor Napisal/-a Tonček »

Tudi mene zanima in ali se dobi sredstvo brez izkaznice.Nazadnje urejal/a Tonček 02 Jul 2018 12:22; skupaj popravljeno 1 krat
Odgovori