Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

RAČKE TEKAČICE

Odgovori
reider

Odgovor Napisal/-a reider »

To pa more biti trajekt ali brod za čez reko:)
reider

Mladič je skoraj sigurno racman.Mislim,da je spustil isti zvok kot racman ta stari.Že v 3,5 mesecu je prerasel svojo mamo po velikosti,dobil je izraziti rdeč kljun in zdaj že okol oči dobiva rdeča lica...

Njihova najokusnejša jed pa je grozdje Cool bilokako
pika

Odgovor Napisal/-a pika »

Pri nas pa ena račka nese jajčka very happy
reider

Zanimivo na jesen.Drugač štartajo rade pomladi.No lepo.Fajn bodi!
orhy

Odgovor Napisal/-a orhy »

pika, čestitke Very Happy si imela srečno roko pri izbiri . Si jim že pripravila ?
Zdaj pa boš kmalu tudi ti - no - spomladi pa že. pozdrav_________________
Nazadnje urejal/a orhy 09 Jan 2019 11:26; skupaj popravljeno 1 krat
pika

Ograda je že v izgradnji, malo nagaja dež, pa ne gre tako hitro.
reider

Huh kar precej neroden čas za postaviti ogrado.Orng je zaprl čas.

No jaz pa vam pokažem pozabljen še neviden video sicer slabe kvalitete,pa vseeno.To je bilo nekje u začetku septembra ko mladiču naredil mali bazen in ga prvič pričel zapirati v zunanje obore .Igranje u vodi:
http://www.mojvideo.com/video-racman-junior/6240ca98a05f2853ef7d
Pa še video mladiča z mamo,ko sta prvikrat pričela hoditi iz hleva ven na sprehod v bazen se kopati.bilo pa je to še pred jesenskim renoviranjem te zunanje oborice,saj se vidijo še lesene stranice in ni betonskega podhoda za kokoške,ki ga le te zdaj neutrudno uporabljajo.:

http://www.mojvideo.com/video-raca-mama-in-njen-mladic-junior/d6c7c84a34b549f0880e
pika

Ograda je narejena, zabenotirana, manjkata ji še streha/mreža in bazen.

Eno račko mi je kak mesec nazaj pokončala kanja Crying or Very sad , od takrat naprej jih spuščam samo še kadar sem konstantno zraven, vsaj dokler ne bo vreme primerno, da dokončamo ta veliko ogrado, v kateri bodo varne.

Dokupila sem še eno račko, zdaj so zopet štirje. Se lepo razumejo, malo jim grem na živce jaz, ker stojim za njimi kor račji pastir.

Imam pa eno vprašanje. Kako lahko račke pripravim, da bodo pojedle še kaj drugega kot zunanjo hrano, ki jo naberejo same in žito? Vsaj pozimi se mi zdi, da bi morale jesti še kaj bolj konkretnega.

Poskusila sem s solato, kruhom namočenim v mleko, v vodo, razni ostanki od kosila ... Samo poteptajo in pustijo.
Poskusila še bom s pšeničnimi kalčki.
reider

No glede puščanja rac v prosti paši na travniku, zlasti v pozni jeseni, ko so kanje naj popadljivejše zaradi vse večjega pomanjkanja hrane sem že vekrat govoril. Žal tu popravnih izpitov ni.

JA pasem tudi jaz svoje in sem v razumni bližini-torej toliko, da jih ne motim. na tej sliki ravnokar jedo sneg. No tale prvi, racman đunior je v svojem življenju prvič videl sneg, in sedaj ga na silo je. Ostali, gledajo, kaj on tako vneto je, in gredo še sami poskusiti, kaj je to:

Tukaj pa sem slikal račke na prosti paši nekje na poti v službo. Marinka bi skor mogla vedeti kje je to. Če dobro pogleda ,se ji še morda bajta vidi :

Hja tut moj tekač Jajo je še zdaj od julija samski, ko je soprogo zadel srčni infarkt zaradi vročine. Neka ženska mi obljubila, bo prodala eno samico, pa jo pol prodala drugemu.
pika

Danes smo zopet razbijali led na ribniku zunaj, 10 cm debel.
Sem ga počistila, dolila vode, malo tudi vroče, da so se drobci stalili. Račke so ponorele, ko so končale s kopanjem, je bilo vode skoraj pol manj, zdaj se pa sončijo Smile
Odgovori