Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Fižol
Če bi vedela s čim,ne bi imela težav. Tako pa je šlo vse po gobe. Se pa ponavadi pojavijo v sušni sezoni,jaz jih letos ob vsem tem dežju nimam._________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
Moj nizki fižol Etna je tako kot tvoj spikan. Jaz teh strokov ne bom trgala, ker potem bi morala pokositi kar celo gredo. Bom počakala do takrat, ko bodo zrna godna za sveže izluščenje in bom takrat okvarjena zrna prebrala stran, kar bo ostalo, pa gre v skrinjo (no, če bo kaj ostalo ).
Tale dež je pa res vztrajen. Jemljem nazaj moje besede, ko sem vedno rekla, da sem najbolj srečna, ko me poleti zunaj zebe...._________________Živeti na podeželju je najlepše!
Tale dež je pa res vztrajen. Jemljem nazaj moje besede, ko sem vedno rekla, da sem najbolj srečna, ko me poleti zunaj zebe...._________________Živeti na podeželju je najlepše!
MARIJAV je napisal/a: |
Moj nizki fižol Etna je tako kot tvoj spikan. Jaz teh strokov ne bom trgala, ker potem bi morala pokositi kar celo gredo. Bom počakala do takrat, ko bodo zrna godna za sveže izluščenje in bom takrat okvarjena zrna prebrala stran, kar bo ostalo, pa gre v skrinjo (no, če bo kaj ostalo ). Tale dež je pa res vztrajen. Jemljem nazaj moje besede, ko sem vedno rekla, da sem najbolj srečna, ko me poleti zunaj zebe.... |
Na žalost ni nič ostalo. Bemu mast!_________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Naša stročja preklarja; barjanec, mešan s ptujskim maslenim (če se prav spomnim) je začel na polno zoreti. Na eni gredi je vse skupaj zelo bogo, listi rumenijo, na drugi pa izredno bujno in lepo raste. Stroki brez vsakih napak, edino sem in tja črne uši in mravlje. Dvakrat štupnem z bio belim posipom in kmalu jih ni več.
Seveda spet nisem napisal kaj je prej raslo in kako sem gnojil, bemu mast.
Par dni nazaj ga nekaj naberem in dam v pol.vrečko, ne zavezano, in v shrambo. Danes pa opazim, da je tretjina sem in tja postala rdečkasto rjava. Obarva se samo lupina (0,5mm) in to neglede na zrelost. Res zreli in že trdi še kot novi, mladi mehki pa nekateri prav neapetitlih šekasti. Pege se pojavijo naključno in ne izhajajo iz robu kot ponavadi rjavi, ko je zrel, pa tudi ko zori, postaja rjav, ne pa rdečkast. Vrečka je bila na dnu mokra, torej se sušili ravno niso.
Sem slikal, pa se ne vidi dovolj dobro.
Seveda spet nisem napisal kaj je prej raslo in kako sem gnojil, bemu mast.
Par dni nazaj ga nekaj naberem in dam v pol.vrečko, ne zavezano, in v shrambo. Danes pa opazim, da je tretjina sem in tja postala rdečkasto rjava. Obarva se samo lupina (0,5mm) in to neglede na zrelost. Res zreli in že trdi še kot novi, mladi mehki pa nekateri prav neapetitlih šekasti. Pege se pojavijo naključno in ne izhajajo iz robu kot ponavadi rjavi, ko je zrel, pa tudi ko zori, postaja rjav, ne pa rdečkast. Vrečka je bila na dnu mokra, torej se sušili ravno niso.
Sem slikal, pa se ne vidi dovolj dobro.