Stran 48 od 60
Objavljeno: Če Avg 01, 2019 5:47 am
Napisal/-a mravlja
Tudi prav .
Objavljeno: Če Avg 01, 2019 11:55 am
Napisal/-a brbr
Plamenka, kateri je mali zeleno rdeče progasti, na levi spodnji strani, med večjim rdečim zgoraj in večjim zelenim spodaj? Zelo je podoben mojim "Zebricam". Tako jih imenujem, ker ne poznam uradnega imena..._________________naredimo svet lepši
Objavljeno: Če Avg 01, 2019 3:17 pm
Napisal/-a Plamenka
Mravlja, če te kateri zanima, vprašaj, nekaj jih vem.
Brbr, oba zeleno rdeče progasta sta Chocolate Stripes.
Objavljeno: Če Avg 01, 2019 7:44 pm
Napisal/-a platar
No tudi meni se ga je nabralo za pošteno omako.
Objavljeno: Če Avg 01, 2019 8:29 pm
Napisal/-a mravlja
Plamenka je napisal/a: |
Mravlja, če te kateri zanima, vprašaj, nekaj jih vem. ... |
Se bom potrudil, pregledal in, ko bo več časa, tudi kaj vprašal.
Te pa že zdaj "pozivam", da ob koncu sezone objaviš plamenkin top pop(adajz) ten tega leta. Z obrazložitvami... !
(glej, ne znam nehati, kajneda ... )
Objavljeno: Če Avg 01, 2019 8:35 pm
Napisal/-a Plamenka
Mravlja, spomni me. Zaenkrat vodi lanski favorit SGT Pepper's. Pa kot gledam po seznamu, nima več veliko možnosti, da ga drugi prehitijo. Obdržala bom pa tudi Flacshentomaten.
Objavljeno: To Avg 06, 2019 9:29 pm
Napisal/-a platar
Da malo poživim temo par slik od včeraj: zgoraj levo so skupaj Budenovka, Hezhou in Zapotec desno zgoraj domač dolenjski ter droben Ceylon.
Spodaj levo pa so skupaj Peron Sprayless, La Carotina in Nepal, ki so si zelo podobni, ter dwarf Danko, desno od njih pa rumena Doochowa in Goldfisch, oranžna La Carotina, ter Mahogany Dwarf, deformiran Black From Tula in Black Krim
In danes (iste sorte kot zgoraj):
Pa še en posebnež
Sezona niti nebo slaba, kljub slabemu vremenu, le nekaj več je razpokanih, zanimivo je, da bolj pokajo v rastlinjaku kot zunaj, verjetno tudi zato, ker so skoraj brez listov in voda nima kam drugam kot v plod. Le pri temnih sortah tudi opažam zelena ramena (Black Krim in Black from Tula) Ostali zorijo lepo. Najbolj sem zadovoljen poleg stalnih z Peron Sprayless in La Carotina, ki ju gojim prvič, ter Nepal, ki za razliko od prejšnjih zelo vročih sezon zgleda uživa v nižjih temperaturah. Dozorel še ni edino Tlacolula, ki je bil pozen tudi v prejšnjih sezonah.
Objavljeno: Ne Avg 11, 2019 1:15 pm
Napisal/-a Žlehtnoba
Tudi veliki so začeli zoreti. Spodaj Posavje giant, na še nekoliko večjega volovca tudi ne bo treba dolgo čakati:
Čvrsto meso, po okusu bi rekel super osvežujoč (~rahlo kiselkast, ma ravno takoj ne zvodeni v ustih, kar je krasno), odličen tako v samostojni varianti kot v mešani z zeleno solato.
Mogoče še majcena opombica ali pa opažanje za vse, ki ste navdušeni nad indigo paradižnikom: letos imam dve taki sorti - par prispevkov nazaj sem objavil prvega (Indigo Apple), sedaj je pa končno dozorel tudi Indigo Rose. Pri slednjem gre resda za na oko privlačno rastlino (~plodove), a nič drugega kot to. Okus nekam nevtralen, voden, plodovi me po gabaritih asociirajo na češnjevce (jaz laično vse, kar je majhnega, poimenujem češnjevec, h, ne me udart). No, moj I. Apple je daleč od tega. Okus zelo všečen (beri par postov nazaj), po "privlačnosti" se lahko kosa z manjšim sorodnikom, kolegica me je pred časom celo presenetila s sila blasfemično-navdušenim odzivom: "Pa ta je boljš kot Lušt!" Tega si jaz sicer ne upam trditi, lahko pa mirne duše povem, da je res precej boljši kot I. Rose. Mogoče alternativa za vse Indigo pristaše? _________________go with your instinct to live as you want
Objavljeno: Ne Avg 11, 2019 4:31 pm
Napisal/-a Danilo
Platar,
krasne paradižnike imaš. Ko omenjaš Tlacolulo, se spomnim, da je vedno dozorela med zadnjimi, ampak obilno. Ker mi okus ni bil ne vem kaj, sem jo počasi izločil. Ampak za novo sezono...in če ga boš pohvalil...
Objavljeno: Ne Avg 11, 2019 8:33 pm
Napisal/-a mfranc
Plavčki se radi drenjajo .
Levo zgoraj so debelejši Lucid Gem, desno spodaj so Ananas Bleue
Danes sem nekaterim paradižnikom odstranjeval spodnje liste. Sicer še zdrave, ampak želim imeti na očeh stenice, ki so zelo "sramežljive" in se skrivajo pred firbci v goščavi .
Pri odstranjevanju vejic so odleteli trije paradižniki Ananas, tisti diagonalni, najbližji Lucid Gemu. Lepo se vidi, da sem jih za gasilsko sliko malo podprl z rafijo.
Sorto gojim tretje leto, pa mi plodovi še niso takole odletevali. Razen pelatov, ki so tudi bolj rahlo na peclju, se sploh ne spomnim kaj takega.
Kakšne izkušnje?
Sam razmišljam v smeri tele vročine, en razlog bi lahko bil, da paradižnikov včeraj nisem zalil in so bili precej suhi. Vendar so bili zaliti danes zjutraj .....
_________________mfranc