Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Žlahtnjenje vrtnic in sejanci

Moderator: Melona

Odgovori
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Še tegale smotkota naj ti pokažem. Ne morem bolje fotografirati, ampak a vidiš na zunanjih venčnih listih nekakšen belkast prah?

Vsako jutro obrišem ta beli poprh s cveta. Preko noči spet nastane. Poezija, mislim, da to ni plesen. Po listih in glede na rast je sejanček brezhibno zdrav. Samo na cvetu kar naprej to dela. In to samo na zunanjih venčnih listkih, zvrha je popek čist. Ni lepljivo, ni zrnasto, nimam pojma, kaj bi bilo. Se tebi kaj sanja?
Poezija

Odgovor Napisal/-a Poezija »

Ja videla sem ta prah, še preden sem prebrala. Če je suho in kot neka bela pajčevina, je to le proizvod živalic. To pride običajno na nek del stebelca, bolj višje proti cvetu. Če je to, potem vrtnica ni bolana. Kar pridno briši vsak dan, oz. Najprej preglej z lupo pod vsak list in na tiso belo, če najdeš kakšno živalico - npr. Pajka ampak res mini._________________Usmerimo se k soncu in sence bodo ostale za nami.
Uporabniški avatar
Melona

Hvala, bom.
Poezija

To sem posnela jaz lani na mojih sejancih in to sem mislila. Vidiš da predejo belo pajčevino?

Namesto fotografij/-e s Slikomata je bila vidna reklama, ki sem jo Melona izbrisala._________________Usmerimo se k soncu in sence bodo ostale za nami.
Uporabniški avatar
Melona

O, hvala, ko tako prijazno pomagaš srčki !

Poezija, sem z lupo vse prešnofala, nobene pajčevine in nobenega pajkca ne najdem, je pa ta zadeva samo na tem sejancu, sejanci se pa skoraj tiščijo eden drugega. Glej, kakšni so ti zunanji venčni listki na odpirajočem se popku, kar zelenkasti so ostali. Izgleda pa, da sejančka nič kaj ne izčrpava ta stvar.

Poezija

Se mi je zdelo, ker je na preveliki površini. Ti naredi kot hočeš, jaz bi ta list enostavno odstranila. Lahko je to genetsko, lahko pa enkratna stvar._________________Usmerimo se k soncu in sence bodo ostale za nami.
Uporabniški avatar
Melona

Ma, ta sejanec je itak ves čuden. Poglej, kako je popek poln, se mi zdi, da najbolj od vseh. Mogoče samo težko sam sebe folga Wink .

Tole se mi zdi, da je zdaj že do konca razcveteno. Poezija, v tem cvetu je preko 40 venčnih listov Noro! Izgleda pa, da je vse dobro šlo v število, kajti premer cveta je le 3,5 cm in o kakršnemkoli vonju ni sledi.

Poezija

Wow to pa je poln cvet. Res škoda, da ne še diši. Melona, moraš še žlahtniti ti dve vrtnici, skupaj ali narazen ni važno, izgleda da da vsaka od sebe nekaj posebnega. Koliko je visok?_________________Usmerimo se k soncu in sence bodo ostale za nami.
Uporabniški avatar
Melona

Cca 15 cm, nič več.
Poezija

Dovolj, tisti najmanjši so po mojih izkušnjah preslabi. Taki pa so dobro delo, saj to že veš. Si že zelo dobro nabrušena. Laughing_________________Usmerimo se k soncu in sence bodo ostale za nami.
Odgovori