Stran 49 od 92
Objavljeno: Pe Maj 12, 2017 9:58 pm
Napisal/-a julijak
Hah, ko berem tu gor o samozasejanih paradižnikih, glej glej, naenkrat imam na vrtu malo več kot 20 sadik od vsaj treh sort
Točno vem, da sem na tistem mestu imela Pink Ping Pong, Malakithovayo Shkatulko in neki mini mini češnjevec.
Tiste poparjene sadike pa se počasi spravljajo v red, na srečo
Objavljeno: So Maj 13, 2017 12:50 am
Napisal/-a mravlja
julijak, kar je bilo, je bilo - letos bodo pa "paradajzsurpajz" .
Objavljeno: Ne Maj 14, 2017 12:53 am
Napisal/-a julijak
Ja, naslednje leto sem že bolj vešča Sem se odločila, da naredim okno v plastenjak, da se mi več ne skuhajo. Danes sem posadila 23 sort, čaka me pa še enkrat toliko. Še sreča, da sem dala semena tudi mami, tako da smo uspeli ohraniti vse letošnje planirane sorte
Sem pa se namučila s sajenjem. Kapo dol tistim, ki imajo več 100 sort za sejati, pikirati, saditi...
Objavljeno: Ne Maj 14, 2017 6:36 pm
Napisal/-a Trocki
Včeraj sem posadil paradižnike na vrt. Se priporoča tretiranje z Protifertom LMW takoj po presajanju?
Objavljeno: Ne Maj 14, 2017 7:11 pm
Napisal/-a MARIJAV
Sejala sem eno izmed semen, za katero sem plod vzela na Paradajzmaniji in si na vrečko napisala Maglia Moyo, vsaj tako mi je razmazan napis izgledal. Ugotavljam, da najbrž pod tem imenom ne obstoja nobena sorta. Glede na to, da se spomnim, da sem vzela tudi en plodek kot slivica, lepo pisan, pa mislim, da bi to lahko bil Maglia Roso, ki ga je opisala Ivčk. Upam, da je to to, ker se mi že kar sline cedijo po njem. Imam pa na zalogi še nekaj sadik, ki jih lahko prinesem na junijsko srečanje, ker, mogoče bi bil kar dober tudi za v večji lonec, ker po opisu ne zraste visoko._________________Živeti na podeželju je najlepše!
Objavljeno: Ne Maj 14, 2017 7:17 pm
Napisal/-a metuljc
Za eno sadiko bi se priporočala, Marijav, bom že našla prostor zanjo.
Objavljeno: Ne Maj 14, 2017 8:01 pm
Napisal/-a tajana
MarijaV tudi jaz bi imela eno sadiko tega paradajzka._________________CARPE DIEM
Objavljeno: Ne Maj 14, 2017 8:22 pm
Napisal/-a figula
Sem brala mnenja o Maglia Roso - res ga je najbolje dati v lonec, ker mu naj ne bi trgali zalistnikov in najbolje dela kot mali grm. Imenovali so ga tudi: štrenasti pritlikavec .
Okus naj bi bil najboljši, ko je še "nepopolno zrel", ko je nežno roza, celo še vedno s pridihom zelene.
Pri zrelem sadežu se menda okus "pokvari".
Ker naj bi rastlina zaradi povešavih listov na splošno izgledala kot da je nekaj z njo narobe (pomanjkanje vode ali bolezen), jo menda mnogi izpulijo .
Bomo testirali .
Mogoče bo prišel Danilo kaj naokoli in povedal še svoje izkušnje, kako ga je gojil. Na Gartlcmaniji so bili namreč njegovi paradajzki.
Objavljeno: Ne Maj 14, 2017 10:09 pm
Napisal/-a MARIJAV
Sadike bom dala iz desetke v večje lonce, če mi na junijsko srečanje znese, jih bom pritovorila s seboj, mislim da imam vsaj 4 rezervne._________________Živeti na podeželju je najlepše!
Objavljeno: Ne Maj 14, 2017 11:01 pm
Napisal/-a Ivčk
figula je napisal/a: |
Okus naj bi bil najboljši, ko je še "nepopolno zrel", ko je nežno roza, celo še vedno s pridihom zelene. Pri zrelem sadežu se menda okus "pokvari". |
Nikakor se ne pokvari, meni osebno je boljši! Bolj sladek postane in vleče že na sadje. Se pa spremeni tekstura iz močno hrustljave v nekoliko svilnato, kar je tudi prijetno. Je pa okusen ŽE, ko je trd in ne popolnoma zrel, torej ga lahko obiramo v večih fazah zrelosti, kar je prednost.
Marija, definitivno gre za sorto Maglia Rosa, druge s podobnim imenom ni bilo na Paradajzmaniji..._________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A