Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Paradižnik 2017

Odgovori
Novinka

Odgovor Napisal/-a Novinka »

MarijaV tudi jaz bi se priporocila za eno sadiko. Pridem na junijsko srecanje.

Sicer pa sem danes posadila vse sadike. Par na balkon, manjsi del v rastlinjak, glavnina pa je pod milim nebom. Poleg ze preizkusenih sort se veselim nekaterih novosti, med drugim sort Apero, dwarf Sweet Scarlet, dwarf Purple Heart. Vse dwarf sorte so v rastlinjaku, pod milim nebom pa med drugim vsi pelati, cesnjevci. Upam na lepo poletje Very Happy
julijak

Odgovor Napisal/-a julijak »

Danes pa Zofka celi dan "škropi" Rolling Eyes
thag

Odgovor Napisal/-a thag »

Hvala vsem za velikost posod.
Vceraj sem presadil se zadnje paradiznike. Letos imam 65 rastlin na vrtu, 8 v topli gredi in 4 v posodah.
40 kom je nasih domacih "cuor di bue"
ostali so :
1x Jasper violer
2x Russian persimmon
2x Copper river
2x Indigo Rose
2x Goldfisch
2x Amazon chocolate
2x Primorski pacug
1x Iva's Sweet white
1x Capitan lucky
2x Dr Nyches yellow
1x OSU Blue
2x Feuerwerk
1x "Rumeni cesnjevci -> sem dobil sadiko pod tem imenom"
2x Supersweet 100
2x Domac dolenjski

Zal mi ni uspelo vzgojiti se ostalih sadik mi je Muha se nekaj sort poslala a zal :( Najbolj mi je zal za houndred & thousands :( Bo pa naslednje leto

V lonce sem pa dal

2x Dwarf Wild fred
1x Super sweet 100
1x longkeeper.
Lonci so cca 15L Bomo videli, ako se obnese, dovolj, mi je par plodov, ( en za poizkusiti ostalo za semena za naslednje leto )
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

thag je napisal/a:
...
2x Primorski pacug

Thag, primorski pacug - kje si dobil ta paradiznik, kaksen je?

Lp.
MARIJAV

Odgovor Napisal/-a MARIJAV »

Evo, do včeraj je tudi meni uspelo spraviti v zemljo 43 sort paradižnika, nekateri na več kot en kol - skupaj 79 kolov. Ob vsakem kolu povečini sadim po 2 sadiki. 55 kolov imam v plastenjaku, ostale na njivi kompletno prekrite s protitočno mrežo. Sem mislila, da bom letos močno znižala število sort, pa je spet večina sort takih, "ki jih moram imeti" Very Happy . S črno so označene sorte, ki jih imam letos prvič - nekaj semen s Paradajzmanije, ena sorta (Bibinje) spet z dopusta..
APERO HR.
APERO OVAL
BEEF BICOLOR
BEEFMASTER
BIBINJE
BIG ZAC
BLACK PLUM
BLACK ZEBRA
CHOCOLATE CHERRY
CHOCOLATE STRIPE
COASTAL VALLEY
DARK GALAXY
DIXI
ELBA 1
ELBA 2
GIANT TOMATO
GOLD FISCH
GOLD HEART
GOLD NUGGET
GREEN BOMBS
ISTRA
KBX
MAGLIA ROSSO
MATINA
MEXICO
OPALKA
ORANGE PLUM
OSU BLUE
PALMIRA N.L.
POLARBEAR
PRINCIP BOURGHESE
RAB ORJAK
RAB SRCE
RED PEAR
ROMEO
RUSKI 3M
SIMON
SISTER KEYES F6
SWEET ORANGE CHERRY
TETON DE VENUS
VOLOVSKO SRCE
YELLOW PEAR
YELLOW PIECE WINE CHERRY_________________Živeti na podeželju je najlepše!
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

mravlja, ti bom kar jaz odgovorila, ker sem nekako "zaslužna", da je ta sorta našla pot med Gartlčane.

Glej tukaj.

Ponovno sem v njegovo temo dodala slike, ker so tiste, ki sem jih nalagala preko Slikomata, mrknile v neznano. In k opisu dodala zgodovino, ki pojasnjuje poimenovanje.
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Marija, lep seznam. Smile Jaz sem nameravala znižati število sort na 30, pa sem pristala na 71. Rolling Eyes

Mravlja, Primorski Pacug ima velike, rdeč plodove, dobrega, sladkega okusa. Semena ima kar nekaj Gartlčanov. Sama imam bolj stara in je letos žal spet izpadel iz izbora, zato novejših semen ne bom imela. Če pa semen ne boš dobil nikjer drugje, ti jih jeseni lahko nekaj odstopim, samo spomni me.
pajo

Odgovor Napisal/-a pajo »

52 vrst letos. Eno so želje, ki so vedno velike ker sva pač res ljubitelja paradižnika in nama je 1x želja imeti 100 kolov pa 200 različnih sadik. Pa vem, da se to ne bo uresničilo nikoli. Želje pa so in tudi to je v redu._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Danilo

Odgovor Napisal/-a Danilo »

Maglia Rossa je krasen paradižnik za vzgojo v loncu, Marija, okus dozoreva z sadežem, kot pri mnogih vrstah. Poskusi ga pustiti popolnoma dozoreti. Sonce in čas mu dasta poln okus in vonj. Meni je všeč tak. Je pa res, da je par dni prej bolj primeren za solato ali priloge.

Letos mi žal ne znese več kot pokukati na forum. Hvala vsem, ki objavljate prispevke in nam lepšate dneve. Če ne prej, se vidimo na Paradajzmaniji (A ne, da bo?).

Lep pozdrav

Danilo
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Danilo, Dašabina je prostor za Paradajzmanijo rezervirala za 12.8., tako da bo. Wink
Odgovori