Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Paradižnik 2013
Ja hvala Gringo. _________________lp
Lera
http://lera.moj-album.com
Lera
http://lera.moj-album.com
Matic je napisal/a: |
Irenca, kateri je pa zeleni lepotec na prvi sliki? |
Katero sliko misliš, Matic? Tole?
Nisem še sigurna, vendar pa že zelo prepričana, da je Chocolate stripes. Dobila sem namreč seme, ki se je po pomoti zamešalo - sem ga dobila pod drugim, 'domačim' imenom, potem pa, ko so se naredili plodovi, sem malo pobrskala, kaj bi lahko tole bilo
Koliko pa imaš potem sort, Matic, če Pika pravi, da jih je njej 50 čisto zadosti? Meni se jih že 50 zdi veliko!
No, nekaj hecnega se je zgodilo...
Na sosednjem forumu sem malo nazaj pisala o tem, kako se mi zdi Volovsko srce nemogoč paradižnik in da ne razumem, kako je lahko komu všeč.
Lani sem namreč imela kupljeno sadiko volovca in plodovi so bili živ obup - spodaj že čisto mehak in kašast, zgoraj še čisto trd in zelen. Tudi notri ogromno belega trdega, da sem za kuhanje mezge obrezala stran pol paradajza, ker je bilo toliko belega in zelenega trdega.
Nekateri so ugibali, da je to zaradi tega, ker sem doma na višji nmv in ne zori ok.
'Brezveze tale volovc', sem si rekla in se odločila, da ga ne bom več imela.
Pa mi je marca mami dala eno seme z dolenjske in sem vseeno vzgojila dve sadiki za na njivo.
In zdaj je to NORO DOBER, OH IN SPLOH SUPER paradajz, moj letošnji favorit.
In zdaj vem, da lani ni bila kriva nmv, ampak očitno je tudi za Volovsko srce lahko več vrst.
No, tole Volovsko srce je moj letošnji zmagovalec, vam povem. Preprosto navdušena sem.
Ogromni plodovi, lepih oblik. Plod enakomerno dozori, nima tistih velikih zelenih ramen, le malo belo-zelenega je zgoraj. Poln, zelo mesnat, gela in semen zelo malo in samo po zunanjem robu ploda. Kožica se da olupiti brez potapljanja v vrelo vodo.
Okus je zelo dober, čeprav ga ne znam opisati. Gel je malo bolj kiselkast kot meso. Je lepo sočen in lepe barve.
Še slikovni material:
Tegale spodaj sem včeraj utrgala - to je tisti plod, ki je na prvi sliki edini obarvan težek je pol kile!
Ta isti je na spodnji sliki prerezan počez (na sliki je zgornji); spodnji, ki je prerezan vertikalno, pa je na tretji sliki tisti, ki rdeči (zgornji od trojčka).
No, nekaj hecnega se je zgodilo...
Na sosednjem forumu sem malo nazaj pisala o tem, kako se mi zdi Volovsko srce nemogoč paradižnik in da ne razumem, kako je lahko komu všeč.
Lani sem namreč imela kupljeno sadiko volovca in plodovi so bili živ obup - spodaj že čisto mehak in kašast, zgoraj še čisto trd in zelen. Tudi notri ogromno belega trdega, da sem za kuhanje mezge obrezala stran pol paradajza, ker je bilo toliko belega in zelenega trdega.
Nekateri so ugibali, da je to zaradi tega, ker sem doma na višji nmv in ne zori ok.
'Brezveze tale volovc', sem si rekla in se odločila, da ga ne bom več imela.
Pa mi je marca mami dala eno seme z dolenjske in sem vseeno vzgojila dve sadiki za na njivo.
In zdaj je to NORO DOBER, OH IN SPLOH SUPER paradajz, moj letošnji favorit.
In zdaj vem, da lani ni bila kriva nmv, ampak očitno je tudi za Volovsko srce lahko več vrst.
No, tole Volovsko srce je moj letošnji zmagovalec, vam povem. Preprosto navdušena sem.
Ogromni plodovi, lepih oblik. Plod enakomerno dozori, nima tistih velikih zelenih ramen, le malo belo-zelenega je zgoraj. Poln, zelo mesnat, gela in semen zelo malo in samo po zunanjem robu ploda. Kožica se da olupiti brez potapljanja v vrelo vodo.
Okus je zelo dober, čeprav ga ne znam opisati. Gel je malo bolj kiselkast kot meso. Je lepo sočen in lepe barve.
Še slikovni material:
Tegale spodaj sem včeraj utrgala - to je tisti plod, ki je na prvi sliki edini obarvan težek je pol kile!
Ta isti je na spodnji sliki prerezan počez (na sliki je zgornji); spodnji, ki je prerezan vertikalno, pa je na tretji sliki tisti, ki rdeči (zgornji od trojčka).