Paradižnik 2013
-
- Prispevkov: 258
- Pridružen: Pe Jun 07, 2013 2:00 am
Ja hvala Gringo.
_________________lp
Lera
http://lera.moj-album.com

Lera
http://lera.moj-album.com
-
- Prispevkov: 513
- Pridružen: Pe Jun 07, 2013 2:00 am
Matic je napisal/a: |
Irenca, kateri je pa zeleni lepotec na prvi sliki? |
Katero sliko misliš, Matic? Tole?

Nisem še sigurna, vendar pa že zelo prepričana, da je Chocolate stripes. Dobila sem namreč seme, ki se je po pomoti zamešalo - sem ga dobila pod drugim, 'domačim' imenom, potem pa, ko so se naredili plodovi, sem malo pobrskala, kaj bi lahko tole bilo

-
- Prispevkov: 255
- Pridružen: Pe Jun 07, 2013 2:00 am
-
- Prispevkov: 1325
- Pridružen: Sr Jun 05, 2013 2:00 am
-
- Prispevkov: 513
- Pridružen: Pe Jun 07, 2013 2:00 am
Koliko pa imaš potem sort, Matic, če Pika pravi, da jih je njej 50 čisto zadosti? Meni se jih že 50 zdi veliko!
No, nekaj hecnega se je zgodilo...
Na sosednjem forumu sem malo nazaj pisala o tem, kako se mi zdi Volovsko srce nemogoč paradižnik in da ne razumem, kako je lahko komu všeč.
Lani sem namreč imela kupljeno sadiko volovca in plodovi so bili živ obup - spodaj že čisto mehak in kašast, zgoraj še čisto trd in zelen. Tudi notri ogromno belega trdega, da sem za kuhanje mezge obrezala stran pol paradajza, ker je bilo toliko belega in zelenega trdega.
Nekateri so ugibali, da je to zaradi tega, ker sem doma na višji nmv in ne zori ok.
'Brezveze tale volovc', sem si rekla in se odločila, da ga ne bom več imela.
Pa mi je marca mami dala eno seme z dolenjske in sem vseeno vzgojila dve sadiki za na njivo.
In zdaj je to NORO DOBER, OH IN SPLOH SUPER paradajz, moj letošnji favorit.
In zdaj vem, da lani ni bila kriva nmv, ampak očitno je tudi za Volovsko srce lahko več vrst.
No, tole Volovsko srce je moj letošnji zmagovalec, vam povem. Preprosto navdušena sem.
Ogromni plodovi, lepih oblik. Plod enakomerno dozori, nima tistih velikih zelenih ramen, le malo belo-zelenega je zgoraj. Poln, zelo mesnat, gela in semen zelo malo in samo po zunanjem robu ploda. Kožica se da olupiti brez potapljanja v vrelo vodo.
Okus je zelo dober, čeprav ga ne znam opisati. Gel je malo bolj kiselkast kot meso. Je lepo sočen in lepe barve.
Še slikovni material:



Tegale spodaj sem včeraj utrgala - to je tisti plod, ki je na prvi sliki edini obarvan
težek je pol kile!

Ta isti je na spodnji sliki prerezan počez (na sliki je zgornji); spodnji, ki je prerezan vertikalno, pa je na tretji sliki tisti, ki rdeči (zgornji od trojčka).

No, nekaj hecnega se je zgodilo...
Na sosednjem forumu sem malo nazaj pisala o tem, kako se mi zdi Volovsko srce nemogoč paradižnik in da ne razumem, kako je lahko komu všeč.
Lani sem namreč imela kupljeno sadiko volovca in plodovi so bili živ obup - spodaj že čisto mehak in kašast, zgoraj še čisto trd in zelen. Tudi notri ogromno belega trdega, da sem za kuhanje mezge obrezala stran pol paradajza, ker je bilo toliko belega in zelenega trdega.
Nekateri so ugibali, da je to zaradi tega, ker sem doma na višji nmv in ne zori ok.
'Brezveze tale volovc', sem si rekla in se odločila, da ga ne bom več imela.
Pa mi je marca mami dala eno seme z dolenjske in sem vseeno vzgojila dve sadiki za na njivo.
In zdaj je to NORO DOBER, OH IN SPLOH SUPER paradajz, moj letošnji favorit.
In zdaj vem, da lani ni bila kriva nmv, ampak očitno je tudi za Volovsko srce lahko več vrst.
No, tole Volovsko srce je moj letošnji zmagovalec, vam povem. Preprosto navdušena sem.
Ogromni plodovi, lepih oblik. Plod enakomerno dozori, nima tistih velikih zelenih ramen, le malo belo-zelenega je zgoraj. Poln, zelo mesnat, gela in semen zelo malo in samo po zunanjem robu ploda. Kožica se da olupiti brez potapljanja v vrelo vodo.
Okus je zelo dober, čeprav ga ne znam opisati. Gel je malo bolj kiselkast kot meso. Je lepo sočen in lepe barve.
Še slikovni material:



Tegale spodaj sem včeraj utrgala - to je tisti plod, ki je na prvi sliki edini obarvan


Ta isti je na spodnji sliki prerezan počez (na sliki je zgornji); spodnji, ki je prerezan vertikalno, pa je na tretji sliki tisti, ki rdeči (zgornji od trojčka).
