Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Nizke sorte fižola

Odgovori
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Fižolička pri meni še ni prišla na vrsto, ker letos sadim precej sort, nekaj doma in nekaj na gorenjskem koncu. Mi pa več sort ni vzklilo ali pa zelo slabo. Marsikatero zrnje je bilo staro, res pa je tudi, da sem kakšnega gotovo posadila prezgodaj. Tako npr. sorto Dalmatin, ki sem jo sadila 13. aprila. Neučakanost pač Embarassed , kakšne stvari me ne izučijo, čeprav že ptički na vejah žgolijo, da se ne gre hecat prezgodaj.
figula

Odgovor Napisal/-a figula »

Sem namakala, muha. Sedaj pa res ne vem točno, koliko časa je minilo - mogoče 10 dni?
Saj skušam za čimveč opravil zapisat datume, pa mi na koncu vseeno veliko njih uide.

Mogoče je še šansa, da kaj ven pride molitev
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

figula, namakanje +prehladna zemlja je po mojih izkušnjah hudo slaba kombinacija. Suho seme v zemlji laže počaka na primerne temperature. Si kar predstavljam, da kali, ker ga zebe v noge, jih ne iztegne v globino. Ampak to je samo moje laično mnenje, ne vztrajam, da je tudi pravilno.
figula

Odgovor Napisal/-a figula »

In lahko fižolu užaljeno rečem: saj imaš volno pod nogami Laughing Laughing

Ni kaj - se učim na podlagi neželenih učinkov Rolling Eyes .
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Jaz sem sadila vse sorte nizkega fižola na njivo od 7.maja naprej. Večino sem jih namočila v kamiličen čaj in so kar hitro vzklili. Jutri grem na njivo, bom natančno pregledala stanje in poročala. Posajeno imam tudi fižolico...
Na vrtu sem sadila samo visoke fižole. Pri sajenju sem uporablja sadilni klin, zato mislim, da so pregloboko posajeni in posledično pozno oziroma sploh ne pridejo na površje. Čudno pa je, da sta recimo pri nei prekli dva kupčka 100% zunaj pri tretjem pa niti ena rastlina Confused_________________naredimo svet lepši
cinija1

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

Jaz bom danes proti večeru šla na njivo dosadit visoki fižol. Kaj takega še ne vem. Pri nekaterih preklah je 1, pri nekaterih 2, pri nekaterih nič. Sadila sem kot vedno in to po 7 do 8 fižolov na preklo.
Bom pa danes posadila tudi maslenec.
lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
cinija1

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

Joj se opravičujem, sedajle sem opazila, da je tema nizek fižol, jaz pa pišem o visokem.
lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

muha je napisal/a:
figula, namakanje +prehladna zemlja je po mojih izkušnjah hudo slaba kombinacija. Suho seme v zemlji laže počaka na primerne temperature. Si kar predstavljam, da kali, ker ga zebe v noge, jih ne iztegne v globino. Ampak to je samo moje laično mnenje, ne vztrajam, da je tudi pravilno.

Jaz sem tudi namakal fižol v kamiličnem čaju, pa mi je prav dobro vse vzklilo.
Butast kmet pa to ... bhuahahaha
pajo

Odgovor Napisal/-a pajo »

Pred kakim letom ali več nazaj nam je član Gartlca dal neki nizek fižol. Menda z Kube. No letos je končno šel v zemljo. Pač... Lepo je začel poganjati. Bomo videli kakšen bo._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
lera

Odgovor Napisal/-a lera »

hvala brbr sem tudi jaz vprašala zato ker mogoče pa česa ne vem Embarassed - itak vem da ne vem Wink_________________lp

Lera
http://lera.moj-album.com
Odgovori