Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Motovilec - Valerianella locusta

Odgovori
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

MARIJAV: se juta bolje obnese kot koprena? Jo kasneje pustiš na zemlji?
tajana

Odgovor Napisal/-a tajana »

Seme motovilca posejem zelo plitvo, tako kot solato. Nato po gredi potrosim na pol posuseno drobno travo, pokoseno z rotacijsko kosilnico (ta je brez semena in se lepo poleze po zemlji, mlade rastlinice pa brez problema prikukajo cez). Na tanacin pokrivam vse setve. Vkolikor pa poleti sejem bolj na soncno gredo, dam cez par leskovih vej z zelenimi listi. V zacetku delajo senco, potem pa se listje posusi in cetudi pozabim pravocasno odstraniti veje, imajo male rastlinice dovolj svetlobe.
Kopreno ne rada uporabljam takoj po setvi, ker ce je dez, se sprime zemljo in cejo pravocasno nisem odstranila, sem ponavadi nasla spodaj pretegnjene polegle rastlinice._________________CARPE DIEM
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

tajana, hvala za tole idejo, jo bom uporabila. Varianto z leskovimi vejami.
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Jaz sem prvo rundo motovilca sejala kakšnih 14 dni nazaj, na gredico kapusnic na tenko prekrito s senom. ta gredica je bolj senčna - v senci fižolov preklarjev. Ker imamo motovilec zelooo radi, ga bom sejala postopoma na vsa mesta, ki se bodo sprostila. Veliko pa se ga bo zagotovo zasejalo samo, ker sem pri pobiranju semen bolj površne sorte.

Za setev uporabljam lansko ali predlansko seme. letos pobrano seme še čaka na čiščenje in bo počakalo na drugo leto..._________________naredimo svet lepši
cinija1

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

Tudi jaz sem na senčno stran vrta posejala 2.avg. motovilec , domače seme. V četrtek sem ga pa posejala tudi na njivi za krompirjem. Danes sem posejala repo.
V vrtu sem posadila še nekaj Canaste in pa radiča.
Sem pa 1.avg. tudi za krompirjem posejala solato Marija in pa od Tajane štrucarco, ter Great Lakes. Danes sem videla, da je že pokukalo vse troje . Je pa kar precej zabetonirano.

lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Danes dopoldne sem sejala motovilec, ga zalila in prekrila z zrezanimi listi glicinije. Zdaj ga lepo zaliva, upam da mu prija.Ali moram listje glicinije kasneje odstraniti ali počakam, da samo razpade?_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
cinija1

2. avgusta sem v vrtu na senčni strani posejala motovilec. 12. avg. smo šli z doma in smo se danes vrnili in motovilec je zunaj.

Jutri grem na njivco pogledat, če je zunaj. Posejala sem ga dva dni kasneje.
cinija1

Lpmami, čez nekaj časa poglej, kaj se dogaja pod tem listjem in boš najbolj videla, kaj ti je storiti.
tajana

Odgovor Napisal/-a tajana »

Tudi moj motovilec posejan 6. avg je zunaj. Po setvi sem ga na tanko prekrila s sveze pokoseno travo (nizka trava kosena z rotacijsko kosilnico). Ta trava je do sedaj ze skoraj preperela in mi jo ni treba odstranjevati._________________CARPE DIEM
zuf

Odgovor Napisal/-a zuf »

tajana, ali si ga vdelala v zmeljo predno si na tanko zastrla s travo ali ne?
Odgovori