Robertino, oprosti mi: spet je bil (grdi) jezik hitrejši od razuma . V čudovitem kraju živiš, urejaj svoj prostor pod soncem še naprej, kot ti veleva srce .(jaz pa svojega, s ptičjimi hišicami ali brez ) Lepo nedeljo in naj ti moje nakladanje ne vzame volje do nadaljnjega sodelovanja. lp_________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)
Čudovito cvetje v čudovitem okolju. V taki krasni naravi živiš, mi na šodru lahko le sanjamo o taki lepoti._________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)
Niso rože, a so mi zanimive. Slikano 2 leti nazaj, eno nedeljo zgodaj zjutraj, ko je rosa takole okrasila gozdne rastline, nekaj korakov stran od skalnjaka.
Tudi tale dva polža sta se lepo imela v jutranji rosi.
Nazadnje urejal/a Robertino 16 Avg 2015 17:04; skupaj popravljeno 3 krat
Robertino, sem šele danes opazila, kako lepo imaš. Čestitam.
Tole na zadnjih slikah pa ni rosa. Pojav, ki se najpogosteje pojavi na plahtici, jaz sem ga pa v nedeljo opazila na svojih paradižnikih. Ne spomnim se kako se imenuje ta pojav, pa upam, da mi bo Metuljc priskočila na pomoč. Ali celo kdo drug.
Robertino, ne gre za jutranjo roso. Rastline v vlažnih jutrih aktivno oddajajo vodo skozi vodne reže, hidatode. Pojav imenujemo gutacija. Tako je na koroškem dobila plahtica, Alchemilla po tem domače ime, rosnik, recimo.