Stran 6 od 8
Objavljeno: So Feb 01, 2014 1:48 pm
Napisal/-a Marinka
V zimskem času tudi pri nas delamo snežake. Ta sicer ni letošnji je pa naš
_________________Začni dan z nasmehom in vse bo lažje!
Objavljeno: So Feb 01, 2014 1:56 pm
Napisal/-a muha
Bravo! Takega, ki stoji na glavi nisem videla še nikjer .
Objavljeno: So Feb 08, 2014 1:20 pm
Napisal/-a Marinka
Uspelo mi je izdelat kislo testo, ki je osnova za kruh in vsa ostala peciva. Iz testa pečem kruh brez kvasa in vsa ostala kvašena peciva.
Takšen izgleda pirin kruh z kislim testom:
_________________Začni dan z nasmehom in vse bo lažje!
Objavljeno: So Feb 08, 2014 1:31 pm
Napisal/-a pep
Ko ga boš prinesla na srečanje bom verjel.
LP
Objavljeno: So Feb 08, 2014 2:05 pm
Napisal/-a juglans
O ma*er, tole pa prebudi želodec.
Ker vem kako je okušati kruh iz kislega testa, ko se ga dejansko privadiš, priznam, da so skomine zelo močne.
Glutenskega kruha pa zadnjih nekaj let skoraj ne jem več.
Sreča ali nesreča, to je sedaj vprašanje.
Marinka, zelo lep hlebec ti je uspel. Zlate roke imaš.
Objavljeno: So Feb 08, 2014 2:36 pm
Napisal/-a Marinka
Pep sem ga že prinesla na srečanje samo tebe ni bilo
Ta hlebec je eden izmed lepših. Ta pravi za na sliko.
Kislo testo delam z pšenično moko, ker potem lažje delam ostala peciva._________________Začni dan z nasmehom in vse bo lažje!
Objavljeno: So Feb 08, 2014 11:20 pm
Napisal/-a tjesih
Bravo. Takšen dober kruh bi bil dobrodošel v vsaki hiši.
Objavljeno: So Feb 08, 2014 11:59 pm
Napisal/-a silva30
Zelo lep kruh. Kako dolgo ti pa zdrži?
V študentskih letih sem imela prijateljico, ki ji je mama spekla takšen kruh za v Ljubljano, da je zdržal ves teden, brez hladilnika.
Objavljeno: Ne Feb 09, 2014 12:37 am
Napisal/-a Marinka
Pri nas ne zdrži cel teden, ker ga prej pojemo. Zdrži pa res dolgo in ne plesni._________________Začni dan z nasmehom in vse bo lažje!
Objavljeno: Ne Feb 09, 2014 1:17 am
Napisal/-a muha
A je to nekaj takega, kot kumis? Iz tiste stare pesmi o vojaškem stanu: ... menaža je prav slaba, kumis je pa neslan .