Kako meso jemo???

Odgovori
cinija1

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

Tudi jaz sem držala kuro za noge. Stara mama so pa zaklali kuro in tisto kri prestregli v eno šalčko in mi potem spekli in miceno posolili na koncu. Uh kako je bilo dobro! To je bilo morda enkrat na mesec. Danes bi pa nekateri jedli že kaar vsak dan meso, pa še godrnjali zraven.
To so bili spomini, sicer pa ne bi nič komentirala.
pa lp_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
som

Odgovor Napisal/-a som »

še moj piskrček,
z samim mesom ni nič narobe, narobe je kako živali umrejo, kakšna trpljenja so zraven preden pridejo na krožnike lepo zapakirane. Danes so živalske farme podobne koncentracijskim taboriščem, kjer živijo v nemogočih razmerah. silijo jih, da jedo sami sebe itd. V tem je problem mesojedstva. Če bi lepo počakali, da živali umrejo in bi jih potem pojedli, bi bila to čisto druga stvar. Tako pa sodelujemo pri tem množičnem trpljenju, mučenju, okrutnosti, preden meso pride na krožnike. In to vsaj po vedenju nekaterih sproža povratne posledice. Kot nekateri pravite in enačite, da je isto utrgati paradajz ali pa zaklati kuro ali zaklati kravo....hm ne vem, zdrava pamet pravi, da temu ni tako. Več kot imamo v glavah, več kot dosežemo, več milosti, do drugih naj bi bilo v nas in v naših dejanjih.
lp_________________Spletna fotogalerija
http://www.wix.com/tomurh/ml
foto blog
https://tomurh.jux.com/
JANEZ L

Odgovor Napisal/-a JANEZ L »

juglans je napisal/a:
He he, JANEZ L. Namenoma podajam odziv na tvoj novi (indijanski) slogan v tej temi. Dober je, in resničen. Sem se prav nasmejal.

Všeč mi je humor na račun vegetarijancev. Laughing

Junglans, to imam v podpisu na vseh forumih, katerih sem član, Hrvaškem lovskem forumu, tukaj na Gartlcu in na gobarskem. Pa nimam nič proti vegeterijancem, ne maram pa licimerstva in nekega moraliziranja, ker dejansko smo ljudje tisti, edini, ki naravi, naši edini veliki Prirodi delamo škodo, pa če jemo meso ali pa ne. Zavedati in vedeti moramo, da bomo le s sonaravnim upravljanjem lahko ohranili okolje našim zanamcem.

Vsaj trikrat na teden ne jem mesa, danes recimo za kosilo prvi kiflčar, ki sem ga malo "opulil" okoli enega grmička, slastni brokoli, ki mi že uhaja v cvet in seveda skleda solate. Bom zvečer nekam fotko objavil. Kot si vprašal, če bi lahko živel brez mesa. Kamot in brez problema, samo zakaj bi? Bom kaj boljši človek zaradi tege? Boljše vprašanje. Sem zaradi tega, ker sem Lovec, ribič, ker "morim" in plenim in to meso predelam in zaužijem, kaj slabši človek od tistih, ki tega ne počnete? Nikoli in nikdar se še nisem izživljal nad nobenim živim bitjem in nikoli ob ubijanju še nisem čutil nikakršnjega zadoščenja in "herojstva". Pač tak sem, to so mi rojenice položile v zibel življenja in dokler me ne obstopijo sojenice, tak ostanem._________________S Spoštovanjem, LZ Janez L

...nor je tisti, ki ne poskusi in poskusiti, ni greh...
Aye-Aye

Odgovor Napisal/-a Aye-Aye »

aj jej, se strinjam z juglansom, rabimo več strpnosti, brez predalčkanja in označevanja. Vsi smo taki, kot smo, tudi če nismo popolni, pravzaprav smo ravno zato, ker smo taki kot smo v svoji biti prav to, popolni. Mi je bilo prav zanimivo brati kako se oskrbujete z mesom in čisto spoštujem to. Dokler se ni začela nestrpnost in smo nekateri označeni. Čeprav pa priznam, da mi je ta indijanska oznaka čisto pri srcu. Sem pač bad hunter. Laughing

Se strinjam in verjamem, da tudi rastline čutijo, a z njimi se zaenkrat še ne znam sporazumevati niti jih začutit. Pri živalih pa začutim in vem kdaj jih je strah, kdaj so depresivne, kdaj žalostne in kdaj vesele, igrive, zvedave ... v glavnem verjamem, da so tu da nas učijo. Prijateljstva, ljubezni, potrpljenja ... V glavnem imam jih za sebi enake. Ne bom govorila o domačih ljubljenčkih, saj vas večina te drugače obravnava, lahko pa povem eno o kravah. Morda veste, da so na neki univerzi v Kanadi naredili raziskavo. Krave so podobno ko volkovi razporejajo v trope po največ 100. Toliko članov si namreč lahko zapomnijo, v kolikor jih je več postanejo nervozne. Za njih so zelo pomembni socialni odnosi. Zberejo si vodjo na podlagi njihove inteligence, radovednosti, samozavesti, izkušenj in dobrih socialnih spretnosti, medtem ko so ustrahovanje, sebičnost, velikost in moč, ne priznava kot ustrezne vodstvene sposobnosti. Kaj pa mi? Rolling Eyes

Glede na zadnje poste smo tu večina ljubiteljev živali z različnimi pogledi na to. Me pa zanima naslednje. Kdo bi bil pripravljen kakorkoli pomagati tudi živalim na poplavljenih območjih. Saj se tam živali borijo za svoja življenja, ljudje hrano zase še nekako dobijo, za živali pa ne in le te jim umirajo v rokah od lakote. Predvsem krave, koze, konji ... najbolj prizadeti so prav tisti, ki so imeli po par živali, ki so jim pomagale pri preživetju. Saj večje farme so pomoč dobile. Manjka jim sena in ostale hrane, saj se tudi pasti ne morejo, ko nimajo več kje. V sredo je šel en tak konvoj z 10 tonami hrane proti Bjelini. A to je samo pikica v morje. Ljudje iz Slovenje, ki so se pridružili tej akciji, so bili zelo lepo sprejeti, skoraj ko bogovi, čutili so res močno hvaležnost teh ljudi, ki že tako nič nimajo a so jih hoteli vseeno pogostiti, tudi če potem zase nimajo. https://www.youtube.com/watch?v=jkTDZBiY8YQ http://www.drustvonoa.org/
aladin

Odgovor Napisal/-a aladin »

Tako kot je som rekel in še nekateri drugi - važno je, kako je žival/rastlina živela in umrla. In da porabimo vse, kar je porabiti mogoče.

Tudi moje otroke zmeraj, ko kakšni rastlini odtrgajo kakšen del, vprašam, če bodo to pojedli. Če ja, potem je ok. Če pa ne, naj pustijo pri miru.

Edino okrog rožic za mamico se še nismo kaj dosti pogovarjali...
elstar

Odgovor Napisal/-a elstar »

Zame je pomembno, da živali živijo sebi primerno, dostojno življenje.
Da imajo tudi one ne razpolago zdravo hrano, predvsem pa dovolj prostora
za gibanje. Tega slednjega je sploh katastrofalno premalo, pa naj gre za kokoši, kunce ali govedo.

Kar se pa prehranjevanja tiče, pa samo tole:
človeka ne omadežuje, kar pride vanj skozi usta,
ampak ga omadežuje, kar pride iz njegovih ust!
Uporabniški avatar
Lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Lpmami »

Elstar, podpišem se pod tvoje besede - glede reje živali in "omadeževanju" s hrano oziroma "nečiste" hrane._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
JANEZ L

Odgovor Napisal/-a JANEZ L »

"Evo, sem pobrisal, da ne bo preveč bolelo..."
_________________S Spoštovanjem, LZ Janez L

...nor je tisti, ki ne poskusi in poskusiti, ni greh...
Nazadnje urejal/a JANEZ L 17 Jun 2014 09:00; skupaj popravljeno 1 krat
doli

Odgovor Napisal/-a doli »

Kaj zdaj smo lovski forum? Te fotografije pa res ne spadajo na Gartlc.
Uporabniški avatar
Lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Lpmami »

A ni recept in slika jedi kot na primer za cvetne poganjke od česna? Če dopuščamo, da smo eni samo rastlinojedci in drugi vsejedci, dopustimo tudi recepte in slike za oboje. Upam, da na tem forumu nihče noče izrivati vsejedcev samo zato, ker je prvenstveno namenjen pridelavi rastlin, tudi za našo prehrano._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Odgovori

Vrni se na “Čvek”