Pep, heh JAz pa sem šel na sprehod v dolino in grem čez mostiček preko potoka. PA mi se zdi nekaj hecno v vodi. PA se v vodnem tolmunčku, k ise naredil izza betonske cevi mostu, kopal mučerad. Lepo je lebdel na vodi, kot to počnejo žabe.
Žal nimam fotografije, se nisem za oknom upala niti premakniti, ampak skoraj sem prepričana, da je včeraj na ograji našega balkona sedela kukavica . Vsaj sodeč po fotografijah, ki sem jih prebrskala na internetu. Od nekje je priletela, se usedla gor in potem budno preiskovala pobočje pod nami. Vsaj kakih 5 minut si je vzela za to. Je morda iskala gnezdo, kamor bi odložila jajčeca???
Še vedno komaj verjamem, saj naj bi se kukavica običajno raje skrivala v drevju. Je pa naš balkon, zaradi vsega zelenja naokoli, nasploh precej vabljiv za raznorazne ptiče.
Nastanile so se ob vznožju stare žive meje iz cipres, blizu mlade joste. Meni so videti še najbolj podobne čebelam. Pa bi rada vedela bolj natančno. Lahko kdo pomaga?_________________Barvit pozdrav, Ladka s Povelj, Bahnkova Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Hm, so v bližini (odcvetele) muškatne kadulje. Jih je mogoče ta privabila?_________________Barvit pozdrav, Ladka s Povelj, Bahnkova Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Hja, jaz kakega ostrega posnetka ne vidim, bi pa po "ritki" v 16. sekundi bil skoraj preprican, da gre za "kranjsko sivko" - mogoce so vedrile in se se preselijo drugam.
Vse bolj zanimivo postaja. Tam daleč naokrog ni videti nobenega čebelnjaka. A se lahko selijo precej daleč, ko rojijo? ampak tole tu ni videti kot kakšen roj. Na posnetku so vsi osebki, ki sem jih lahko opazila._________________Barvit pozdrav, Ladka s Povelj, Bahnkova Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Tudi meni se zdi, da so čebele. Morda so tisti "lončki" rumeni povezani z njimi. Morda katera od vrst samotarskih čebel. Tukaj in tukaj. Dodajam še tole, izpod peresa strokovnjaka. Pravzaprav sem zdaj že kar prepričana, da gre za samotarske čebele. Kolikor vem, te ne pikajo.Nazadnje urejal/a metuljc 14 Jul 2017 22:47; skupaj popravljeno 1 krat
Eni lončki so že odčepljeni in so videti prazni, eni so pa zaprti z zaobljenim pokrovčkom. Postaja tako zanimivo, da bom skoraj gotovo jutri šla pogledat in poskusila narediti boljši posnetek._________________Barvit pozdrav, Ladka s Povelj, Bahnkova Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Če niso čmrlji, potem so gotovo čebele. Na čmrlje sem pomislila, ker so pri nas naredili prav take lončke v mahovnati zemlji na brežini. So pa res večji, kot bitjeca na posnetku.
lpmami, kar korajžno naredi bližnji posnetek, saj čebele ne pikajo kar tja v tri dni. Približaj se jim počasi in previdno pa bo.