Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Ljubov dlan
Ljubov dlan se je pri nas lepo obnesel, prek zime pa bova poskusila shraniti rastline za pomlad, kot naredi tale stric - https://www.youtube.com/watch?v=RLNXJ2a7s8M - Mislim sicer, da sva jih izkopala prepozno, ker je večina stebel, ki so v garaži v pesku, porjavela (jih je že prijel mraz).
Tole papriko za pečenje in tudi vse ostale oblike se pri meni najbolj splača, že tretje leto me ni razočarala. Današnja nabirka bo pečena v pečici in dana v skrinjo za solate. Lani sem na roštilju pečeno vlagala, bila je odlična, letos pa se mi je moj "roštiljaž" izneveril, no saj se hecam, je pač ta mesec odsoten.
_________________Živeti na podeželju je najlepše!
_________________Živeti na podeželju je najlepše!
Marijav, lepa košarica ni kaj. Tudi pri meni lepo delajo. So pa v fazi rdečenja. Za ajvar jih sicer ne bo dovolj, a za pečene, vložene v olje mislim, da bodo.
Poleg te sorte imam posajene še Podravko in Slavonko (seme sem kupila v Kaliji), ki sta tudi lepo obloženi, z lepimi, a malo manjšimi plodovi._________________naredimo svet lepši
Poleg te sorte imam posajene še Podravko in Slavonko (seme sem kupila v Kaliji), ki sta tudi lepo obloženi, z lepimi, a malo manjšimi plodovi._________________naredimo svet lepši
Če prav razumem, se ta paprika enostavno lupi (ko jo pecemo)? Ce je tako, bi prosila za par semen. Namrec letos - ups, lani - sem prvic delala ajvar in zraven nekaterih sort sem skoraj jokala, ko sem jih probala olupiti.
V zameno lahko posljem razlicne sorte paradiznikov, seme ozepka, korenja, pa se kaj bi se naslo.
V zameno lahko posljem razlicne sorte paradiznikov, seme ozepka, korenja, pa se kaj bi se naslo.
Verjetno se je tudi vam zgodilo, da ste v kakšni gostilni dobili na krožniku poleg mesa tudi marmelado, ponavadi brusnično ali kakšno drugo? Meni to ni nikoli potegnilo, ni mi pasalo zraven, pa naj je bil na krožniku medo ali bilo katera druga žival. Sadna marmelada mi ne paše na meso in pika.
Zakaj to pišem?
Na božični tržnici v Trstu je bil štant poln marmelad. Poleg vsakdanjih marmelad so imeli tudi take za katere normalen človek še ni slišal. Nisem poskušal vsega povprek, ampak samo take nevsakdanje okuse in najbolj me je pritegnila marmelada iz paprik in čilija. Ravno prav pikantna z lepim, blagim okusom paprike. Kupil sem kozarček in si v prvi priliki doma namazal lep kos svinske pečenke. To pa paše, božansko.
Tu sta sliki kozarčka s sestavinami. Mogoče se pa kdo loti.
Prevod sestavin:
Sladkor,rdeča paprika, rdeči čili 14%, Želirno sredstvo: pektin, regulator kislosti: citronska kislina, začimbe
P.s.
Dodal sem tu, ker ste pisali o uporabi paprike. Če ne paše ali bi potrebovalo svoj post pa Muha prosim zrihtaj.
Hvala
Zakaj to pišem?
Na božični tržnici v Trstu je bil štant poln marmelad. Poleg vsakdanjih marmelad so imeli tudi take za katere normalen človek še ni slišal. Nisem poskušal vsega povprek, ampak samo take nevsakdanje okuse in najbolj me je pritegnila marmelada iz paprik in čilija. Ravno prav pikantna z lepim, blagim okusom paprike. Kupil sem kozarček in si v prvi priliki doma namazal lep kos svinske pečenke. To pa paše, božansko.
Tu sta sliki kozarčka s sestavinami. Mogoče se pa kdo loti.
Prevod sestavin:
Sladkor,rdeča paprika, rdeči čili 14%, Želirno sredstvo: pektin, regulator kislosti: citronska kislina, začimbe
P.s.
Dodal sem tu, ker ste pisali o uporabi paprike. Če ne paše ali bi potrebovalo svoj post pa Muha prosim zrihtaj.
Hvala