Sladka batata, sladki krompir - Ipomoea batatas
-
- Kraj: Žiri-NM
-
-
- Kraj: Rimske Toplice
brbr je napisal/a: |
Pri branjevki sem dobila gomolj oranžne batate. Mi je zagotovila, da ni tretiran proti kaljenju. Tako ga mislim danes postaviti v vodo. Če se izkaže, da je prezgodaj, bom kasneje vajo ponovila... Metuljc, ali je tvoj že na položaju? |
Pripravljen na vodno kopel. Saj traja, ker poganjke odkrhneš, posadiš, da rastejo naprej...… Joj, jaz bi imela še vijoličnega, ampak, slabo kaže za letos.
-
Mojo batato sem pokonci postavila v kozarec z vodo in vse skupaj postavila v bližino radiatorja. Dolgo časa se ni zgodilo nič. Zdaj je batata začela kazati znake življenje - majhne vijoličaste "brste". Skrbi pa me, ker je konec, potopljen v vodo, začel gniti, namesto, da bi odgnal korenine, kot na fotografijah, ki sem jih našla na spletu...
Imate kakšne izkušnje? Lahko kaj svetujete?_________________naredimo svet lepši
Imate kakšne izkušnje? Lahko kaj svetujete?_________________naredimo svet lepši
-
- Kraj: Žiri-NM
Brbr, meni je lani nekaj koreninic odgnal iz odrezanega dela, ampak res dve ali tri. Ne znam svetovati, ker nisem imela takega primera. Mogoče bi odrezala gnil del, ampak previdno, da ne poškoduješ brstov. Te boš odlomila, ko bodo trije listi. Zgleda, da bo segnil. naj prej naredi poganjke.
jaz sem batato prerezala, oba prerezana dela dala v vodo.
Mogoče je bil že bolan, pa ni bilo še nič videti.
držim pesti, da prej naredi poganjke._________________Lp, Živa
jaz sem batato prerezala, oba prerezana dela dala v vodo.
Mogoče je bil že bolan, pa ni bilo še nič videti.
držim pesti, da prej naredi poganjke._________________Lp, Živa