Voda, tale navodila si bom pa kar skopirala med recepte kakšno drugo priložnost, ko bom imela več šipka kot letos. Hvala lepa._________________naredimo svet lepši
Voda tudi jaz sem vesela tvojih navodil za marmelado. Saj imam samo ene 2 kg sipka, pa bo kolikor bo, za priboljsek. Nikakor se nisem mogla odpravit cistit sipka, odstranjevat dlacice. Za caj pa mi je to prevec._________________CARPE DIEM
recepti so tu in tam različni a vsak od nas priseže na svojega. pri nas doma se tako dela že tretjo generacijo in to vsako leto nekaj kg (seveda poleg ostalega). počasi opuščamo stare recepte in hočemo hitro in z manj sladkorja narediti marmelade, a to bi rekla je popolnoma nekaj drugega.
PS: še en način priprave šm.
na 2 litre očiščene mase se doda 1.10 kg sladkorja, in strok vanilije. skuhamo šipek, pasiramo, stehtamo pasirano maso, pripravimo primerno količnino sladkorja. pasirano maso kuhamo brez sladkorja z vanilijo, da se zgosti. šele potem dodamo sladkor in kuhamo pri močnem mešanju še 15 min. želim, da vam šipkova marm. uspe ne glede kateri recept uporabljate.lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)Nazadnje urejal/a voda 08 Dec 2016 14:09; skupaj popravljeno 1 krat
tako je Muha strok je pravilno. se oproščam, žal nikoli nisem perfektno govorila slovenščino a sedaj mi gre samo na slabše, ker sem cca 7 mesecev v Hr. Istri in že totalno mešam besede. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)