ROŽNIK SREČNIKOV

Odgovori
NOVALIS

Odgovor Napisal/-a NOVALIS »

Bobolino,
Lady of Shalott so posajene na celodnevnem soncu, tudi drugi dve ga nimata premalo.
Zagotovo najbolj ponavlja Lady of Shalott, je neutrudljiva. Cvet pa nekoliko obledi, starejši je bolj nežno rumeno marelične barve. Njena rast pa je zagotovo takšna, da rada požene močne in dolge posamezne poganjke - jaz sem lani kar upognila dva - sta lepo cvetela po vsej veji. Oblikuje zares gost grm.
Tudi pri Port Sunlight se je zgodili enako, barva pa je nekoliko bolj obstojna.
Cveti manj obilno kot Lady os Shalott. Je kar intenzivne rasti.
Še najmanj pri meni poganja Lady Ema Hamilton, ima tudi nekoliko tanjše vejice - po rasti ni tako intenzivna kot prvi dve. Cvet je tudi pri njej kar obstojen glede barve, morda malo obledi.
Glede črne listne pegavosti pa:v letošnjem letu nisem NIČ špricala, pa je Lady of Shalott praktično čisto zdrava. Tudi drugi dve sta dokaj zdravi.
Je pa kar občutljiv nanjo Graham Thomas - že lani sem to opazila.
Pripnem še nekaj slikc, jih moram še prenesti....
NOVALIS

Obljuba dela dolg - da boste lahko primerjale - še nekaj slikc:
LADY OF SHALOTT:polna novih poganjkov, ki bodo še cveteli,gosti grmički in zdravo listje; cvet včeraj na polnem soncu;dolg nov poganjek, ki meri blizu1,5m
,,

PORT SUNLIGHT: tudi novi nastavki
,

LADY EMMA HAMILTON: ni tako robustna, nežne vejice - morda raste preveč na tesnem..
,

Pa še ena LADY of Shalott
bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

hvala!

Lady of Shallot se tako ne dobi pri Petroviču, Port Sunlight tudi ne, tako da sem omejena na Lady Emmo in Summer Song in Pat Austina._________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
NOVALIS

Nekatere vrtnice uspešno kljubujejo tej vlagi, ampak malo sončka bi pasalo vsem, tudi nam, kajne....
Nekatere ponavljajo cvetenje tudi pri meni:
Rhapsody in blue
Schneewitchen?
Ghislaine de feligonde od blizu
Kordesova Knirps
Pa ta nove Wernerjeve Bright as a button
Port sunlight -
malo oskubljena...
Leonardo da Vinci

Kordesove miniaturne Zwergenfee so letos zdrave in ponovno takole lepo cvetijo
Graham Thomas sicer izgubil veliko listja zaradi črne pegavosti, a so novi listi kar lepi
Te so kot sončki. Amber sun - pokrovna
Novalis, ko je še sijalo sonce...
Takole je zrastla Ghislaine, ne vem, ali jo moram naslednje leto kaj obrezati - nimam kaj dosti izkušenj z remblerji, ali mi katera lahko kaj svetuje. Raste ob ograji na balkonu in sega do strehe...
NOVALIS

Oj, kako ste kaj vrtničarke, a je to zimsko spanje? Jaz že komaj čakam, da se začne kaj dogajati v naravi, na forumu pa tudi nič?? A ste vse posadile od jesenskih naročil? Jaz tokrat nisem nič naročala, ampak to ne pomeni, da ne pogrešam vaših idej - zunaj sije sonce.... bo kmalu prišla pomlad .... upam.
Vsem lep pozdrav!
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Haha, jaz sem pa že mislila, da je ena prilepila sliko kakega cveta. Wink Tudi jaz čakam, da bo kaj ozelenelo in zacvetelo, sploh od tistih, ki so prispele jeseni. Upam, da jim 'vroče' - mrzlo vreme ne bo preveč škodovalo.
cinija1

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

Pa kje živite, da imaate sonce? Sem že pozabila kaj to je.
lp Cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Celo v naši večinoma megleni Ljubljano danes kar dolgo sije. Very Happy
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Jaz sem ravno prej gledala jeseni posajene. Vse so videti v redu, tudi tista, za katero je bil gospod Virag v dvomih, da bo kaj iz nje. No, še se lahko kaj sfiži. Sicer se rada sprehodim med vrtnicami pozimi. Kasneje jih ne vidim pogosto tako lepo oplete Embarassed .

Poleg sonca je pri nas danes tudi rahlo in ne dolgo deževalo.
NOVALIS

Žalostna, žalostna....
Ponoči se je skozi moje vrtnice sprehodila srna ....še nikoli prej jih ni našla, saj imamo dom ob cesti. Tako je šel po gobe moj letošnji težko pričakovani prvi flor. Degustirala je čisto vse, razen moje nove mahovne - k sreči. Očitno pa ji je najbolj teknila Port Sunlight. Takole je videti:

Sem jim odrezala vejice do prvega pravega lista, tako kot poleti, pa čakam, da ponovno poženejo.
Odgovori