Mogoče veste, katero Petrovićevo vrtnico imam? Predlani jeseni sem jo dobila kot Gildo. Zacvetela mi je šele letos, a Gilda bi morala imeti belo obrobo, v sredi pa ciklamno barvo. Gledala sem Petrovićeve zgodovinske vrtnice, je mogoče Gypsy Boy? Vonj ima zelo blag. Barva je zelo podobna, kot jo ima F.J. Grootendorst, ki raste ob njenem vznožju.
Da, v začetku je žametno rdeča, posebna (bright red). Na Help me Find so slike pri njej precej pomešane, pa barvo ni lahko ujeti. Poglej na Roger Roses in na Rosarium Baden. Lahko pa se tudi motim.
Spoštovane poznavalke vrtnic pozdravljene Ali bi katera vedela kaj so to za ene vrtnice? Dobila sem jih od ene gospe, ki jih je dobila od mame, ko se je poročila in šla od hiše. To je cca 45 let, kar jih je dobila. Pa že njena mama jih je imela. Ona jih ima posajene prosto in ko odcvetijo jih tudi pokosijo. Kar poganjajo mlade ven iz zemlje. Zaradi prostorske stiske sem jih jaz posadila v lonec. Cvetijo enkrat in prav lepo dišijo. Tu vam prilagam slikce in če kdo kaj ve, mi naj pove, za kar pa se lepo zahvaljujem in vas prav lepo pozdravljam _________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...