Stran 6 od 6

Objavljeno: Po Maj 06, 2024 1:04 pm
Napisal/-a crtj
V primerno hudem alkoholu (ali pa v skrinji, če se pogovarjamo bolj o sirupu).

Objavljeno: Sr Maj 08, 2024 8:44 am
Napisal/-a živa
Dejansko o sirupu, če ga pasteriliziram na določeno temperaturo, potem pa stekleničke v vodo, da še tam prevrejo. če bi seveda bilo kaj tekočine. predvidevam, da ni še nihče poskusil tega načina._________________Lp, Živa

Objavljeno: Sr Maj 08, 2024 8:48 am
Napisal/-a metuljc
Živa, ni problem doseči sterilnosti shranka, glede okusa in dejstva, da potem to ni več sirup, pa ne bom nič rekla.

Objavljeno: Sr Maj 08, 2024 12:23 pm
Napisal/-a živa
pojma nimam, sem upala, da je to že kdo poskusil. Ker imam sama preverjeno in učinkovito delujočo metodo - grizenje in žvečenje bio kličkov, verjetno ne bom delala poskusa. meni smrekovi vršički ne pomagajo, poznam pa veliko ljudi, ki jim. v naši družini ima vsak svoj način: klinčke, cimet, ingver, žajbelj
Odkar uporabljam bio klinčke, nimam nikoli angine, kaj šele gnojne, kar sem imela po 2 x letno prej. Čim me nekaj praska po žrelu, vzamem klinčke. Bio so preverjeno učinkoviti, navadni sploh nimajo okusa in ne moči._________________Lp, Živa

Objavljeno: Po Jun 03, 2024 9:43 pm
Napisal/-a GrGr
Na kratek sprehod sem šel, pa ga nedokončal, ker sem povsem presenečen opazil, da so orehi ravno pravi za namok. Ogledal sem si kak ducat dreves in nobeno ni povsem golo, najde pa se tudi zelo polna. Narabutal sem jih 2 nabita žepa, v tropinovec gredo še danes...

Objavljeno: Če Jun 27, 2024 9:48 am
Napisal/-a laksikon
1. A ima kdo dober recept za mentolov liker oziroma metin liker? Gledam razne recepte, pišejo tudi o kombinaciji mete in melise, namakanje v strogi temi zaradi barve itd.
Kako pridobiti lepo zeleno barvo, naravno brez dodatkov? A z močnejšim alkoholom ne vem recimo 80% in več?

2. Menim, da za marsikatere likerje bi morali biti sprva močnejši alkohol, da dobiš visok izvleček iz zelišč itd., nato redčenje, sladkor, med itd. Gledal sem ene posnetke od Italijanskih zeliščarjev ravno za orehovec, zelene še mehke orehe je treba namakati v močnem alkoholu npr. 96% da pridobiš čim več snovi iz orehov in ne v blagih alkoholih...orehovec bi moral biti v temi in ne na soncu. Sonce na marsikaj negativno vpliva, tudi precej uničuje določene koristne snovi.