Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Sambucus nigra - črni bezeg

Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Ukoreninjanje gre lepo, vendar pazite, da ne postavite mladičev prehitro na trajno mesto, če je to takšno, da je prisotna konkurenca -- pri nas se skupina Hachsbergov vleče zeloooo počasi in šele zdaj, po mislim da več kot 5 letih, je nekaj od njih.
Uporabniški avatar
Seasmoon
Kraj: Obala

Odgovor Napisal/-a Seasmoon »

Hm, sem šla v hosto pogledati, če je kaj plodov bezga. Bolj malo jih je. Nekak sem prišla do zaključka, da ptiči pospravijo plodove že med zorenjem. In se sprašujem, da če mi bo sploh, kdaj uspelo narediti sirup iz plodov bezga. Vem, da morajo biti čist zreli. Morda mi bo enkrat uspelo, če posadimo bezeg pred hišo in ga zaščitimo z mrežo, ker v naravi ne bom nikoli prišla do plodov. Zanimivo se mi zdi, da ptiči ne marajo drnulj in trnulj, plodove od bezga pa takoj pomalcajo.

Life is like a game ... play it ...

Slika
Odgovori