Semenitev kapusnic

Odgovori
tajana

Odgovor Napisal/-a tajana »

Jaz bom pustila cvetet rdec brsticni ohrovt. Ce mi uspe presajanje zelenega brsticnega ohrovta, bo tudi ta za seme._________________CARPE DIEM
cinija1

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

Jaz bom semenila kodrolistni rdeč ohrovt. Visok je 1,70m.
lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Ivčk

Odgovor Napisal/-a Ivčk »

Letos bom probala semeniti nekaj različnih kapusnic.

Govorim predvsem o azijski listni zelenjavi, ki se je pri nas še ne dobi...
Poskusno bom semenila tako, da jih nalašč posejem ob nepravem času - torej zgodaj poleti,da čimprej pobegnejo v cvet in imam potem semena na voljo že za jesensko setev.

Ostalo pa lepo po vrsti, tudi s prezimljanjem rastlin.
Kakšno rastlino lahko semenim in zaščitim v rastlinjaku, da je ločena od ostalih, ki bodo cvetele na vrtu.

Ima morda še kdo na voljo semena rdečega brstičnega ohrovta in vijoličnega kodrolistnega ohrovta? Bila bi vesela nekaj semenk.
(V zameno lahko pošljem semena listnega ohrovta 'Lancinato Rainbow'. Seme je sicer staro že nekaj let, vendar sem mu letos probala kaljivost in je čez 90%)

Se mi zdi, da vijoličnega gosenice nekako pustijo na miru, tudi lažje jih je opaziti in odstraniti, ker so zelene. Na zelenem pa jih je ogromno in jih moraš prav iskati, da jih uničiš._________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
instagram: @iva.grasa.ig
spletna stran: www.tomatojunkie.eu
pika

Odgovor Napisal/-a pika »

Še imam, ne vem pa, če še imam tvoj naslov. Pošlji ZS.
Ivčk

Hvala, pika, pošljem takoj! Very Happy_________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Moja edina sadika raštike, ki sem jo posadila predlani, je letos zacvetela. Ker sem obljubila, da bom poskusila piredlati seme, sem vse ostale kapusnice in tudi rumeno kolerabo (za vsak slučaj) ostranila z vrta... Vem, da ni dobro, da je samo ena rastlina, a za letos bo moralo zadoščati.

Upam, da bo kdo semenil kakšno drugo sorto in bomo imel v Gartlcu lastno seme._________________naredimo svet lepši
Ana

Odgovor Napisal/-a Ana »

Jaz semenim kodrolistni ohrovt.
Drugih kapusnic ni na vrtu.
Bom delila seme .

Ana
Ivčk

Jaz semenim rdeč brstični ohrovt, črno redkev in komatsuno. Vse troje že lepo cveti. Brstični ohrovt ima tudi že semenske stroke.

Kmalu mi bo šla v cvet še mibuna,do takrat bom potrgala vse preostale cvetoce komatsune,da se ne skrižata.
Ker imam na vrtu posajen še tatsoi,bom semenila še tega.

Žal pa teh semen ne bo veliko, ker vsaka rastlina naredi le nekaj stročkov (za razliko od recimo ohrovta,kj jih ima ogromno). Le za nekaj oseb se bo nabralo,če uspe. Tudi to nekaj šteje._________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Kot že omenjano semenim toskanski ohrovt. Na vrtu ali v bližnjih okolici ne cveti nobena druga kapusnica. Cveti še ne, ker je bil presajen in raste v polsenci.
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Tole nam gre prav dobro. Rabimo še kakšnega za zelje, rdeče zelje, brokoli, cvetačo,... Jaz sem letos mislila semeniti zelje Zufovega strica, a sem imela še nekaj starega semena, ki je odlično klilo. Tako bom to zelje semenila drugo leto, ko bomo imeli semena raštike dovolj za kakšno leto..._________________naredimo svet lepši
Odgovori