Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Gomilasta greda / visoka greda z biomaso / Hügelkultur

Odgovori
Uporabniški avatar
lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Katka, z možem sta naredila res velik podvig! Hvala za predstavitev, veselje jo je gledati. Seveda tole ne bo trajalo le eno leto, ampak precej več, brez skrbi._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

copatka, tale tvoj prikaz lahko služi kot učna ura vsem tistim, ki sprašujejo, kako na nerodovitnih tleh do spodobnega pridelka v enem letu. Seveda s pogojem, da imajo pri roki potreben bio material.

Meni so se še posebej vsedle v srce potke iz kamenja - domiselno, uporabno in še lepo obenem poklon .
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Visoka greda, prijazna hrbtenici, za vrt v mestnem okolju:

Greda stoji na vrtu vrtinovih. Sliko sem dobila s temle spremnim besedilom:

Prilagam nekaj slik moje visoke grede- zgrajena letos spomladi.
Vsa zelenjava mi je čudovito uspevala- ampak so tudi polži našli pot do vrha. Vztrajnost se jim je splačala, saj so mi pojedli ves letni posevek solate in radiča, le motovilec so pustili pri miru.

Da ne bo kdo mislil, da bo s tem prelisičil polže - očitno je ravno nasprotno Twisted Evil .

Dodatno: mogoče bo še koga zanimalo isto, kot lpmami v spodnjem prispevku, zato dodajam še eno fotografijo, kjer sem zaradi varovanja zasebnosti izbrisala okoliške hiše:

Nazadnje urejal/a muha 24 Sep 2014 06:25; skupaj popravljeno 1 krat
Sanjarka Ana

Odgovor Napisal/-a Sanjarka Ana »

Opa! kakšna lepotička je tale slednja Vrtinova gredica. Vse pohvale.
Uporabniški avatar
lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Mene pa zanima kako so ti krajniki vezani, še posebej v vogalih, in koliko je tega v zemlji. Še bolj pa to zanima sina (mojega bosanca) Wink_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

lpmami, pripelji še sina s seboj na srečanje. Prideta oba vrtina in se boste lahko pomenili v živo.
copatka
Kraj: Radegunda, Golte

Odgovor Napisal/-a copatka »

Hvala vsem za pohvale, se počutim very happy - vse komentarje pa preberem tudi svojemu sotrpinu Wink .

Čudovite visoke grede!! Prava paša za oči - očitno pa tudi za želodčke Laughing .

Muha, o kakšnem srečanju govorite? Jaz bi tudi ... Rolling Eyes_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Copatka, se vidi, da imaš preveč dela z visoko gredo Laughing Laughing

TUKAJLE se menimo o srečanju. Pohiti s prijavo!
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

O, copatka, pridi, da se spoznamo, boš videla, je res prijetno.
copatka
Kraj: Radegunda, Golte

Odgovor Napisal/-a copatka »

Pridem z veseljem Very Happy !

Upam, da so na priponkah tudi "partizanska" imena, da bom sploh vedela, kdo je kdo s foruma Wink .
Se vidimo v soboto!_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Odgovori