Stran 6 od 7

Objavljeno: Če Feb 04, 2016 8:16 pm
Napisal/-a cinija1
brbr je napisal/a:
Cinija 1, zdaj bo počasi čas, da nemestiš žuželjnjak. tele samotarke začnejo letati in iskati primerna domovanja zelo zgodaj spomladi.


Brbr sto taužentkrat hvala, da si me spomnila
lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...

Objavljeno: To Mar 08, 2016 11:34 pm
Napisal/-a figula
figula je napisal/a:
Bom spet ta prostor izkoristila.

Vsi ki znate angleško in ki boste imeli enkrat marca čas Rolling Eyes , se lahko že sedaj registrirate za gledanje poučnih vsebin o vzgajanju svoje hrane in medicine:
http://homegrownfoodsummit.com/


Včeraj so se oddaje začele. Vsi naslovi me ne zanimajo, pa sem hitro skozi Smile.

Komaj sem čakala, da bo vnaprej napovedana predstavitev, kako indijanci Tarahumara pripravljajo svoje jedi iz koruze:
http://homegrownfoodsummit.com/Presentations/Day-2/holladay.html

"Rrecepti" so sicer sila skopi Sad . Me je pa presenetilo/začudilo, da koruzo skuhajo z apnom ??? Shocked Shocked

Objavljeno: To Mar 08, 2016 11:57 pm
Napisal/-a crtj
figula je napisal/a:
Me je pa presenetilo/začudilo, da koruzo skuhajo z apnom ??? Shocked Shocked


https://en.wikipedia.org/wiki/Nixtamalization

Objavljeno: Sr Mar 09, 2016 12:32 am
Napisal/-a figula
.... res se vse življenje učimo .... Smile
hvala

Torej bi bila apnenec kamena moka iz Verd kamnoloma tudi v redu? Jao, da me mama vidi kaj dajem v pisker Laughing Laughing

Objavljeno: Sr Mar 09, 2016 12:06 pm
Napisal/-a Lpmami
Torej: zrnje ekološko pridelane koruze, kuhano v vodi z gašenim apnom, oprano, zmleto, pregneteno, oblikovano v palačinke in hitro popečeno na plošči z obeh strani.
Kdo bo prvi preskusil? Se povabim na degustacijo Wink Tortilje so mi bile všeč že v naših mehiških restavracijah, kako dobre morajo biti šele takole pripravljene njami_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje

Objavljeno: Sr Mar 09, 2016 12:26 pm
Napisal/-a figula
lpmami, če bo moja njiva letos dala kaj zrnja, te jeseni povabim na degustacijo Smile
Jedla boš tortilje in pila pinole Wink

Objavljeno: Če Mar 10, 2016 5:51 pm
Napisal/-a figula
Na tem naslovu je še cca 11 ur dosegljiva predstavitev za čebelarje:
http://homegrownfoodsummit.com/Presentations/Day-4/freeman.html

Trenutno je 84 ogledov, vsi so predstavitev ocenili kot odlično!

Objavljeno: Če Mar 10, 2016 8:59 pm
Napisal/-a forest727
Uh.. Tale video mi je pa dal vetra... No ja.. Trenutno se pretaka na računalnik, ogledal si ga bom kasneje.. Smile

Objavljeno: Pe Mar 18, 2016 12:09 pm
Napisal/-a Aye-Aye
Nekaj sem jih še uspela videt, me pa zanima, če si je kdo pospravil kako indijanci Tarahumara pripravljajo svoje jedi iz koruze. To bi res rada videla. Saj že nekaj časa gojim koruzo v ta namen.
lpmami, ni vsaka koruza primerna za to, mora biti namenjena za moko (vsaj zobanka, bolje škrobnato ali škrobnato sladkorko) in ne tista za polento (trdinka). Poglej si tu http://forum.gartlc.si/gartlc-about68-0.html

Objavljeno: Pe Mar 18, 2016 12:31 pm
Napisal/-a Lpmami
Hvala, A-A, bom vedela, kaj naj iščem Smile_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje