Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

FIŽOL TIGROVO OKO, Ojo de Tigre, nizek

Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Hja, na začetku je kar obetavno izgledalo, potem se mi zdi, da ga je nekaj začelo matrati. Ne vem kaj, vreme ali bolezen ?!
Saj nekaj bo. Večino sem že pobral. Le nekaj posameznih strokov je še na rastlinah.
Sploh ne vem, če bom čakal, da dozorijo. Za tistih 25-30 zrn ...
Bicikel

Odgovor Napisal/-a Bicikel »

S tole sorto letos ni šlo. Pobral sem ga manj kot sem posejal. Zraven v sosednji vrsti je bil nizek češnjevec čisto soliden.
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Včeraj hotel zluščiti in ugotovil, da sem fasal fižolarja.
Vseeno izluščil. 2/3 za stran.
Iz nenapadenih strokov bo za kakšne četrt kg zrnja. Bolj za seme ...

Predolgo sem valjal pobrane stroke v gajbici, kar sem čakal "zamudnike" z njive, da vse naenkrat izluščim.
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Presnete slike, kar naprej nam izginjajo.

Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Sadila sem ga 14-5-24, zaradi začetkov rje sva ga razen tistega za seme 27-7-24 pobrala za sveže zrnje. Le to je še premalo zrelo, da bi dobilo značilno oranžno barvo.

Primerjava z ribničanom urbanom, istočasno sajena, hkrati ju je začela napadati rja, enako rodna.

Odgovori