Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Balkonska zasaditev

Odgovori
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Letošnja zasaditev se dobro obnese, le ...

enoletni grobeljnik je od sile žejen. V tej vročini ga moram zalivati zjutraj in zvečer. Naslednjič bo dobil lastno korito. Je pa čudovita rožica, poganjki rastejo in obenem neprenehoma cvetijo. Osip cvetja je tako drobčkan, da se ga na asfaltu spodaj skoraj ne zazna. Primeren tudi za gredice a verjetno ne ravno na tiste, ki so izpostavljene celodnevnemu soncu - ali pač? Za polsenco vsekakor. In pa: ne sme se ga stisniti med druge gosto nasajene rastline, nujno rabi svoj "zračni prostor".

A, ja, še to: prijetno dišijo, tudi čebelice sem že opazila na njih, čeprav ne prav pogosto.
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Res lepa zasaditev, prav poživlja balkon.
Na sliki je na vrhu delno vidna še zasaditev na zgornjem balkonu. Lahko še to pokažeš?_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Jutri popoldne, ko bo spet primerna svetloba. Na zgornjem so v glavnem le fuksije, ki tačas noro cvetijo.
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Muha, nekje si omenila da ne maraš sladkega krompirja. Jaz sem ga doslej gojil, tako kot večino rož, v svojem loncu, in ga tako kontroliral, s tem da je napravil kar lepe, košate grme. Letos sem v moja dva velika lonca zasadil rože direktno v substrat.
Praktično vse rože se obnašajo normalno (hoste, trave, begonije, itd), samo batatas divja kot sneta sekira Cool Laughing . Že krajšam poganjke, ker bi v nekaj tednih prekrili ostale rože!

Tolažim se s tem, da so gomolji mogoče užitni? Rolling Eyes_________________mfranc
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Gomolji so skoraj zagotovo užitni, a kaj, ko pri rožah ne gledam na "bio", "eko" ne pri substratu, ne pri gnojilih. Zato jih nismo pojedli, čeprav jih je bilo za dober kilogram. Pri meni je gomolje naredila le zelena batata, vijolična jih ni.

Sitno pri zeleni batati je tudi, da takrat, ko pride čas za debelitev gomoljev, zeleni del prične najprej stagnirati, nato počasi propadati in predčasno uniči kompozicijo nasada.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Takole izgleda zgornji balkon s fuksijami.

Fuksije res ne marajo preveč sonca, a brez njega jim izgleda le ni najbolj ljubo.

Primerjava med balkonom, ki za 1,5 m štrli navzven in okensko polico pod nadstreškom, kjer jih sonce komaj kdaj oplazi. Neprimerljivo manj cvetja je v senci. Čeprav je meni skoraj bolj všeč, se mi zdi, da je na balkonu preobilje cvetov.

Da je vsakem lepem tudi kapljica grenčine (no tule čisto, čisto majčkena) kažejo tla pod balkonom. Vsako jutro po otresanju rožic izgleda takole. In ko vse zalijem in otresem dostikrat na koncu pozabim pomesti. Embarassed
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Lep podeželski balkon, vreden, da se pod njim ustaviš in občuduješ!_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
mil

Odgovor Napisal/-a mil »

Pozdrav

Čudovito, oba balkona sta za v revije. Čestitke

Lepo bodimo, Mil
tajci

Odgovor Napisal/-a tajci »

Preobilje cvetov? To pa že ne more biti. Čudovito. Ali si jih kupila v Hofru? Jaz sem jih, tvoje mi zgledajo podobne._________________Naj raste
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Ne, akcijo v Hoferju sem zgrešila. Kupila sem jih v bližnji vrtnariji, istotam kot ostale za korita. Tudi tam sem jih dobila po akcijski ceni, ker se letos ni zanje pred menoj ni nihče zanimal, kupovala sem pa krepko po prvem maju.
Odgovori