Coleus blumei hybrid- navadna pisana kopriva

Odgovori
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Re: Coleus blumei hybrid- navadna pisana kopriva

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Kako vam uspevajo potaknjenci kopriv, če ste se jih odločili prezimiti? Moje so še vse žive, razen ena je šla. Nekaj jih imam v lončkih, nekaj pa v vodi. Po nasvetu imajo vode zelo malo, tako da niti niso vse korenine v njej. Zdaj bo najbrž počasi čas, da iz teh naredim nove potaknjence. Najbrž bom to naredila naslednji mesec.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Prezimujem le eno sorto. Potaknjenci v lončkih so zdravi in lepi, lanske v koritu so pa preko zime neznano zakaj uvele in preminile.
živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

Moje vse v vodi so lepe. Je pa treba 2x tedensko dolivati vodo. Sem dva tedna nazaj eno presadila v lonec in je tisti del iz zemlje ven zgnil, odlomila sem tam in vejico v vodo. Ta vikend sem enako naredila z drugo ukoreninjeno vejico, pa mislim, da bo v loncku zgnila, ker sem dala Snagin kompost zmešan s peskom. Baje ga uporabljajo cvetličarne za sadike (in sem mislila, da bo tudi meni uspelo). Zdi se mi, da je prekompakten moker. Moram v nakup zemlje.

Verjetno bom konec februarja vse posadila v zemljo, da se lepo razrastejo do maja. Tak je načrt, če bo realiziran takrat, pa bom videla. Mudi se ne, ker grejo zadnje na prosto.
Odgovori