Lilium - lilija

Odgovori
Sanjarka Ana

Odgovor Napisal/-a Sanjarka Ana »

Jaz pa imam samo takšnele

JOHNNY

Odgovor Napisal/-a JOHNNY »

jaz mam podobne ko bom enkrat znal naložiti slike jih dobite. meni so pa najbolj všeč trobentaste. vrt pa diši in diši lepo je popiti kavico ob takem vonju.
robert

Odgovor Napisal/-a robert »

Trobentaste so res nekaj posebnega,se čisto strinjam z yonniyem:-)
robert

ORIENTALSKE LILIJE
Proti koncu cvetenja azijskih lilij,začnejo odpirati svoje velike in dišeče cvetove orientalske lilije.Omamno dišeči cvetovi se bohotijo v belih,rožnatih in škrlatnih barvah.So višje od azijskih in zrastejo od 90 pa vse tja do 180 cm,najraje imajo dopoldansko sonce in zaščito pred vetrom.

Ob istem času pa začnejo cveteti tudi TROBENTASTE LILIJE,cvetovi ki zelo močno dišijo so obrnjeni navzven in so po večini obarvani belo ali rumeno,so pa tudi drugih barv predvsem roza odtenkih ki so jih dobili s križanjem azijskih in orientalskih lilij.Zrastejo od 120 do 240 cm in so prava paša za oči in sladkih vonjav.

bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

Nimam besed, kako kraljevske so!_________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
robert

Meni osebno je to res,kraljevska roža,ki ni zahtevna za gojenje,če pa ji daš nekaj malega več kot zahteva ,pa te bogato nagradi z svojimi cvetovi
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Robert, oprosti, da gnjavim, ta ista stvar, po kateri sem spraševala v drugi tvoji temi, je tudi tule na prvi fotografiji od danes? Ki naj bi bila neka hermelika?
Sonceluna

Odgovor Napisal/-a Sonceluna »

Ena lepsa od druge. Vonj pa si lahko le domisljam. Sem ti fous Smile
robert

Ja sem brskav malo po internetu,res je hermelika,izvira pa z kitajske in naj bi bila zdravilna
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Hvala ti.
Odgovori