Stran 6 od 6

Objavljeno: So Sep 22, 2018 4:56 pm
Napisal/-a mravlja
Ličinke v želodu... - prav.
Ličinke v želodčku... - jih pa pri meni ne bo... Embarassed

( hm, zanimiva "sorodnost" dveh besed... )

Objavljeno: Sr Okt 17, 2018 11:57 pm
Napisal/-a figula
Takole je s tem - želod kava je "kava" zgolj zaradi podobne barve.
Je dobra, nič ne rečem, a ne pričakovati okusa "kave", kar je seveda razumljivo.
Sem jo testirala z dodatkom cimeta, kardamoma in zvezdastega janeža. Slednji mi je najbolj všeč.
Si kar ješ. Jaz sem hrast Smile .

Za test in primerjavo sem danes kupila 100% želodovo kavo. Da vidim kako to naredijo komercialno, kako močno pražijo želod in take stvari.
Nos mi je povedal, da je zraven nedvomno tudi prava kava Mad . Vonja se tudi melasa ali melasin sladkor. Oboje se občuti tudi na jeziku. Nisem si še skuhala skodelice, jutri naredim še to.
Razumem, da je pražarna kraj, kjer se lahko stvari pomešajo, prav tako kot v mlinu. Bilo bi korektno dodati droben tisk, nekaj takega kot: lahko vsebuje sledi prave kave ....

Objavljeno: Pe Okt 11, 2019 8:41 am
Napisal/-a javrgar
ali kdo ve kako je sladkorjem v teh kavah ?
Na Sparovi piše 32 g(!), na Eurospinovih pa 0 g ali 1,8 g .
In kakšne vrste sladkor je to, v smislu ali ti nabije krvni sladkor, ali ne ?





____________________