Dahlia - dalija, regina
-
Melona je napisal/a: |
Braneb, sem te prav čakala, če boš objavil tudi ta tip cvetov. Nisem imela pojma, da se temu reče lokvanj dalija. Je pa to moja najljubša oblika njihovega cveta. |
ja res so te dalije zelo lepe, so sicer malo manjši cvetovi od dekorativnih dalij, življenska doba cvetov pa je daljša. Če jo imaš doma, ko bo cvetela izberi lep cvet odreži steblo na 1 do 2 cm in cvet položi v posodico z vodo. Imela boš zelo lepo namizno dekoracijo in boš videla, zakaj imajo ime po lokvanjih.
- Melona
- Kraj: Litija
-
- muha
- Site Admin
- Kraj: Medvode okolica
Prečudovite dalije!
Nasploh so to rožice, ki so mi zelo všeč in jih pogrešam. Z njimi je bil obrobek v cvetju od julija do slane. Njihovo mesto so zavzeli hibiskusi in se nimajo kam vrniti, tudi, če bi si jih spet zaželela, saj je verjetno bolezen gnitja listov v vmesnih letih izzvenela. Je bilo hudo žalostno gledat, ko sem se trudila s sejanjem, vzgojo sadik, prezimovanjem gomoljev na koncu so pa štrlela v zrak le skoraj gola stebla z redkim cvetjem
. In to od takrat, ko sem si po nekaj letih poleg enojnih (nizkih) zaželela še take s polnjenimi cvetovi in sadike kupila
. Izgleda, da je bolezen ostala v zemlji ali v gomoljih, saj se je ponavljala vse, dokler se jih nisem odločila kompostirati.
Nasploh so to rožice, ki so mi zelo všeč in jih pogrešam. Z njimi je bil obrobek v cvetju od julija do slane. Njihovo mesto so zavzeli hibiskusi in se nimajo kam vrniti, tudi, če bi si jih spet zaželela, saj je verjetno bolezen gnitja listov v vmesnih letih izzvenela. Je bilo hudo žalostno gledat, ko sem se trudila s sejanjem, vzgojo sadik, prezimovanjem gomoljev na koncu so pa štrlela v zrak le skoraj gola stebla z redkim cvetjem
![Crying or Very sad](images/smiles/icon_cry.gif)
![Evil or Very Mad](images/smiles/icon_evil.gif)
- Lpmami
- Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
- Kontakt: