Dahlia - dalija, regina

Odgovori
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Braneb, sem te prav čakala, če boš objavil tudi ta tip cvetov. Nisem imela pojma, da se temu reče lokvanj dalija. Je pa to moja najljubša oblika njihovega cveta.
braneb

Odgovor Napisal/-a braneb »

Melona je napisal/a:
Braneb, sem te prav čakala, če boš objavil tudi ta tip cvetov. Nisem imela pojma, da se temu reče lokvanj dalija. Je pa to moja najljubša oblika njihovega cveta.

ja res so te dalije zelo lepe, so sicer malo manjši cvetovi od dekorativnih dalij, življenska doba cvetov pa je daljša. Če jo imaš doma, ko bo cvetela izberi lep cvet odreži steblo na 1 do 2 cm in cvet položi v posodico z vodo. Imela boš zelo lepo namizno dekoracijo in boš videla, zakaj imajo ime po lokvanjih.
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

No, pa si me pripravil do tega, da bom še malo težje čakala prve cvetove Wink !

Moja pokojna tašča jih je imela eno ozko in dolgo gredico pred hišo. Občudovala sem dalije in njo, ki je tako skrbno odstranjevala odcvetele cvetove, nikoli nisem našla na njih nobenega ovenelega.
braneb

Odgovor Napisal/-a braneb »

Tu pa so še tri iz skupine Pompon dalij. Zelo dobro se obnesejo kot rezano cvetje za v vaze in cvetlične razstave.

Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Prvi dve, ki sta zacveteli:

Black to touch

Mambo

cinija1

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

O ste urni . Pri meni so še kar majhni popki. Eno sem kupila, pa sploh ni prišla ven. Sem razkopala, da vidim kaj je, pa ni nič bilo odgnanega in tako čudno je zgledalo. Sedaj tam rastejo Salvije
lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Uporabniški avatar
Plamenka

Včasih ima človek smolo pri nakupu. Dalija na spodnji sliki mi letos prvič cveti, po dveh letih. Prej je bila zelo kilava. Letos sem kupila tri in sem izbrala samo take, pri katerih se je videl lep poganjek.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Prečudovite dalije!

Nasploh so to rožice, ki so mi zelo všeč in jih pogrešam. Z njimi je bil obrobek v cvetju od julija do slane. Njihovo mesto so zavzeli hibiskusi in se nimajo kam vrniti, tudi, če bi si jih spet zaželela, saj je verjetno bolezen gnitja listov v vmesnih letih izzvenela. Je bilo hudo žalostno gledat, ko sem se trudila s sejanjem, vzgojo sadik, prezimovanjem gomoljev na koncu so pa štrlela v zrak le skoraj gola stebla z redkim cvetjem Crying or Very sad . In to od takrat, ko sem si po nekaj letih poleg enojnih (nizkih) zaželela še take s polnjenimi cvetovi in sadike kupila Evil or Very Mad . Izgleda, da je bolezen ostala v zemlji ali v gomoljih, saj se je ponavljala vse, dokler se jih nisem odločila kompostirati.
Uporabniški avatar
Plamenka

Nuit d'Ete se je zacvetela. Letos imam 3 temno rdeče/črne.

Uporabniški avatar
Lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Lpmami »

Res prava "poletna noč", polna toplote in barv._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Odgovori