Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Cvetača, karfijola - Brassica oleracea L.
Brbr, hvala. Bom poskusila še s pelinom. saj zdaj jih nekako sproti zatiram. Redno pregledujem liste, če so belini odložili nova jajčeca in jih zmanem. Kakšna gosenica pa vseeno uide in preživi, zato bom še naprej škropila. Ko ne bo več tako vroče, seveda, ker tej vročini nisem kos._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Prvo pomoč, nujno, prosim!
Moje cvetače so šele zdaj začele oblikovati cvetove, ki so trenutno veliki kot teniška žogica ali malo večji. Kaj pravite, ali naj jih pustim na vrtu, ali bodo zmrznile. Če me spomin ne vara, cvetača ne prenaša najbolje mraza. Ima kdo bolj trdne izkušnje._________________naredimo svet lepši
Moje cvetače so šele zdaj začele oblikovati cvetove, ki so trenutno veliki kot teniška žogica ali malo večji. Kaj pravite, ali naj jih pustim na vrtu, ali bodo zmrznile. Če me spomin ne vara, cvetača ne prenaša najbolje mraza. Ima kdo bolj trdne izkušnje._________________naredimo svet lepši
malo pozno, a vseeno, Metuljc, hvala za brskanje po spominu . Zaenkrat sem ubrala srednjo pot - cvetače sem ovila v kopreno. Tudi to ne bi bilo potrebno, se mi zdi, saj temperature še niso ledene. Upam, da cvetačke uspejo še malo povečat svoje rože.
Kako pa je pri ostalih, ki sadite cvetače? So že vse odrasle in naredile spodobne rože?_________________naredimo svet lepši
Kako pa je pri ostalih, ki sadite cvetače? So že vse odrasle in naredile spodobne rože?_________________naredimo svet lepši
Moje cvetace so imele letos prav čudno rast. Zrasle so v visino vec kot en meter, narwdile ogromne liste, zdaj pozno v jeseni pa so zacele delati glavico. Jih nisem se nic pobirala. In vse sem pustila zunaj. Posajene pa so bile konec maja. Tak razvoj cvetac samo v visino in liste se mi je ze zgodil pred tremi leti, tudi posajene bolj pozno. Zato sklepam, da je potrebno sadike posDiti cim bolj zgodaj, po moznosti marca, ali pa v avgustu in potem lahko pricakujem lepe glabice. Tako je bilo lani, ko sem prve sadike kupila. Letos pa sem bila z vzgojo lastnih bolj pozna in sedaj imam samo liste. So pa tudi ticisto v redu kuhani skupaj s krompirjem._________________CARPE DIEM