Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Jajčevci 2019
Evo, sem razčistil - delno . Seme sem dobil nekaj let nazaj na forumu. Naj bi bila sorta Ping Tung Long, bolj šlank sorta , sem pa videl na spletu, da sorta malo variira po intenzivnosti barve in debelini. Pred leti sem imel svoje seme, plodovi so bili temnejši in precej tanjši.
Mislim da je tole skrižano, ali pa kakšna druga sorta.
Je pa zelo roden, mogoče bom shranil seme; čeprav vidim da tudi jajčevci niso hudo krepostni, kar se križanja tiče ._________________mfranc
Mislim da je tole skrižano, ali pa kakšna druga sorta.
Je pa zelo roden, mogoče bom shranil seme; čeprav vidim da tudi jajčevci niso hudo krepostni, kar se križanja tiče ._________________mfranc
Vidim, da vas med forumaši kar nekaj "stručkotov" in ljubiteljev te okusne rastline, vsaj po fografijah sodeč in prosim za nasvet.
Moji so lepi in lepo rodijo nekako do sredine avgusta, potem pa skoraj vsako let zbolijo za uvelostjo. Listi porumenijo, rastline venejo in je z njimi konec. Od letošnjh štirih je še samo eden v dobri kondiciji. Sadike so kupljene, letos sem namenoma izbrala nekoliko bolj drobne sadike, da se ne bi predolgo valjale pri prodajalcih. Zemlja na vrtu je nekoliko težka, ilovnata, kar pomeni, da dobro zadržuje vlago. Greda je bila jeseni primerno pognojena s preperelim hlevskim gnojem, spomladi sem dodala še kalij fosforno gnojilo. Pripominjam, da z ostalimi plodovkami (paradižnik, paprike, bučke, kumare in melone) nimam težav.
Lepa hvala za kakršenkoli uporaben nasvet.
Moji so lepi in lepo rodijo nekako do sredine avgusta, potem pa skoraj vsako let zbolijo za uvelostjo. Listi porumenijo, rastline venejo in je z njimi konec. Od letošnjh štirih je še samo eden v dobri kondiciji. Sadike so kupljene, letos sem namenoma izbrala nekoliko bolj drobne sadike, da se ne bi predolgo valjale pri prodajalcih. Zemlja na vrtu je nekoliko težka, ilovnata, kar pomeni, da dobro zadržuje vlago. Greda je bila jeseni primerno pognojena s preperelim hlevskim gnojem, spomladi sem dodala še kalij fosforno gnojilo. Pripominjam, da z ostalimi plodovkami (paradižnik, paprike, bučke, kumare in melone) nimam težav.
Lepa hvala za kakršenkoli uporaben nasvet.
Tagetes, lahko bi bila vzrok težka zemlja. Za razliko od ostalih plodovk, ima poleg dobre, z uležanim gnojem pognojene zemlje, rad predvsem propustno zemljo. Kar pomeni, humusna zemlja, leta in leta dobro pognojena, ali pa rahlo peščena. Z eno besedo, odcedna zemlja, ne pa takšna, ki zadržuje (preveč) vlago.
V zemlji, ki jim ne ustreza, so tudi bolezni bolj prisotne. Lahko bi bil celo Fusarium, uvenelost. Če se to ponavlja, je najbolje da iščeš pomoč v kakšni rastlinski lekarni._________________mfranc
V zemlji, ki jim ne ustreza, so tudi bolezni bolj prisotne. Lahko bi bil celo Fusarium, uvenelost. Če se to ponavlja, je najbolje da iščeš pomoč v kakšni rastlinski lekarni._________________mfranc
mfranc je napisal/a: |
Tagetes, lahko bi bila vzrok težka zemlja. Za razliko od ostalih plodovk, ima poleg dobre, z uležanim gnojem pognojene zemlje, rad predvsem propustno zemljo. Kar pomeni, humusna zemlja, leta in leta dobro pognojena, ali pa rahlo peščena. Z eno besedo, odcedna zemlja, ne pa takšna, ki zadržuje (preveč) vlago. |
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje