Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Čili 2019

Odgovori
Zelenc

Odgovor Napisal/-a Zelenc »

Pajo, hvala.. Wink
Žlehtnoba

Odgovor Napisal/-a Žlehtnoba »

Plamenka je napisal/a:
Če bodo cvetovi, bo že prepozno....

...

kaj?!

Jaz sem bil sveto prepričan, da dokler cvet ni odprt, ni težav (se pravi, da ga lahko "izoliraš" pač vse do takrat, ko se še ni začel odpirati).

Ok, očitno bom moral drugače... Hvala za info!_________________go with your instinct to live as you want
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Zame je zaprt cvet popek, ti pa si napisal samo cvet...No, saj najbrž misliva isto. Wink

Kadar izoliram z lepilom, premažem popek, ko je dovolj velik oziroma 'zrel', do 2/3 z lepilom in pri takem je treba paziti, da ni že kje kaka reža.
Žlehtnoba

Oh, jaz in moja terminologija... Rolling Eyes Embarassed

Seveda, zdaj mi je jasno, oba misliva enako, samo jaz sem šlampasto označil nekaj, kar to (še) ni._________________go with your instinct to live as you want
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Popek je pač nezrel cvet, tako, da pravzaprav (tudi) ti nisi imel napak.
Sporangij

Odgovor Napisal/-a Sporangij »

Pozdravljeni, lani sem vzgojil par vrst habanera iz kupljenih sadik, letos pa bi rad začel iz semena. Zanima me kje kupite/naročate semena in koliko sadik vam v povprečju uspe iz ene "vrečke.
Hvala za odgovore,
Lp 😊
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Semena - novosti naročam pri Semillas, Vertiloom, Croatianseeds in Premier Seeds Direct. Za naslednja leta pa semena pridelam sama, kolikor mi jih pač uspe izolirati.
Kaljivost teh kupljenih semen je različna. Od 0 - 100%.
kloko

Odgovor Napisal/-a kloko »

Moj predlog začetniku je obisk lokalne Kalia trgovine, kjer prodajajo tudi semena "hudih" čilijev (habanero ipd.). Ko nabereš izkušnje po sezoni ali dveh, se pričneš razgledovati po bolj specializiranih prodajalcih, kot so našteti zgoraj.

L.p., Kloko
Žlehtnoba

Uh, zdaj si me spomnil na moje začetke Smile

Tri sadike Purple Princa iz Semenarne, od takrat imam PP redno na sporedu vsako leto (gre za C. Anuum in se mi zanimivo ni nikoli mešal z drugimi čiliji, tako kot so se npr. Chinenseji med sabo - lani je bila s tega vidika sploh katastrofalna sezona). Letos bo menda že 6. ali 7. generacija PP, vzgojena iz lastnih semen._________________go with your instinct to live as you want
Zelenc

Odgovor Napisal/-a Zelenc »

Na mojem prezimovalčku (rdeči habanero) sem pravkar opazil nove popke. Sicer so res še v začetni fazi, pa vseeno. Sem teglc premaknil bolj k oknu. Me prav zanima če mu bo sonce všeč in kaj bo iz tega ratalo...

...je pa prezimovalček precej velik, nič ga nisem obrezoval, stalno pa je bil na temperaturi med 18-20 stopinj v kotu ob oknu. Mladih listov ima tudi že polno...

Razz
Odgovori