Kot neumen kmetovalec sem jo lani dal maja direktno v zemljo in je uspelo kar v redu Nič posbej prej v lonce. _________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Misija: Čajota - opravljeno. Ena je šla v korito, dve sta šla na prosto s pomočjo gibanice, tri pa so v loncih, da se ukorenijo in grejo na prosto kasneje. Ena bo zagotovo uspešna, mogoče pa vse. Lp.
Dal sem jih v lonec. Samo 2 imate poganjk. Prekril toliko, da ven gleda samo zeleni del. Je to v redu in kako je z zalivanjem? _________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Čajoto samo položi na vlažno zemljo in ne je zakopat, ker če ne bo zgnila. Zemlja naj bo samo rahlo vlažna in ne preveč mokra. Jaz imam raje bolj suho kot premokro. L.p.
Čajoto samo položi na vlažno zemljo in ne je zakopat, ker če ne bo zgnila. Zemlja naj bo samo rahlo vlažna in ne preveč mokra. Jaz imam raje bolj suho kot premokro. L.p.
Lep nasvet. Lepa hvala._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Ja Peter, tako delam. Sicer jo zdaj malo bolj zalivam, ker ima že konkretne korenine. Tudi na vrt jo posadim tako, da je zeleni del zunaj. Če opazite nagnitost, pepel pomaga, če ga potrosite.
Ja Peter, tako delam. Sicer jo zdaj malo bolj zalivam, ker ima že konkretne korenine. Tudi na vrt jo posadim tako, da je zeleni del zunaj. Če opazite nagnitost, pepel pomaga, če ga potrosite.
Irena
In bolj kot ne v senci?_________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Jaz sem lani imel dve čajoti posajeni ob zidu(1,5m) na katerega je sijalo dopoldansko sonce. Približno od 7.30 do 12. Višje gor pa sta se vzpeli v pergolo od trte. Na pergoli pa je bilo sonce cel dan.