Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Aronija - Aronia melanocarpa

Odgovori
ferdo36

Odgovor Napisal/-a ferdo36 »

Marmelada z aronijo in am.brusnico je božanska!_________________Narava vse povrne!
Igy

Odgovor Napisal/-a Igy »

Samo , da ni preveč sadnega deleža!_________________LP
--------------------------------------------------
Šele ko si zasadiš vrt, si ustvariš pravi dom.
TwityPity

Odgovor Napisal/-a TwityPity »

Danes sem šel malo na ogled. Aronija na jerebikah - odlično, na ostalih - glog in mokovec pa malo manj.
Zaključek - če je možnost, cepim s spajanjem (poševen rez s škarjami, spojiš in obviješ z izolir trakom ali parafilmom). Izolir trak sem odvil danes.

Aronija na Jerebiki:

Aronija na Glogu (bomo videli če bo kaj pognalo, zaenkrat izgleda še kar OK glede na šlampasto izvedbo):
Optimist

Odgovor Napisal/-a Optimist »

Si na spoj cepil danes? Menda gre tudi kutina na jerebiko Idea_________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
pep

Odgovor Napisal/-a pep »

Koliko sem videl je bilo okulirano avgusta, letos mislim cepit na jerebiko ,glog in hruško drobnico, nekaj mora uspeti.
TwityPity

Odgovor Napisal/-a TwityPity »

Vse je bilo cepljeno lani, 13. avgusta 2013, tudi na spoj - debelina spoja je 3mm, na cepiču sem pustil 2 brsta. Kot kaže sem imel krompir da je bila bolj mila zima.

Verjamem, sej če gre na glog, bi moralo tudi na jerebiko (mogoče še lažje kot na glog), vendar je jerebika za moje potrebe malce previsoka, tako da bo šla kutina zaenkrat na glog ter kutino C, kasneje ko bo kaj več materiala pa mogoče poskusim na jerebiko.

P.s. še slika v malce večji velikosti - spoj aronije na jerebiko.
pep

Odgovor Napisal/-a pep »

Špar od danes prodaja sadike aronije po 5€, lepe in poceni.
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

Mojo je požrl voluhar. Skoraj do zadnje korenine. Crying or Very sad

Prav mi je. Nisem ji namenil mreže, za piko na i pa sem v bližini postavil začasni kompost za kuhinjske odpadke in manjšo zeleno drobnarijo. Se je letošnjo zimo očitno zdravil na koreninah aronije.
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

pep je napisal/a:
Špar od danes prodaja sadike aronije po 5€, lepe in poceni.

Videla sem le enostebelne sadike, pa ne posebej debele poganjke. So pri vas tudi taki?
miha34

Odgovor Napisal/-a miha34 »

crtj je napisal/a:
Pozna kdo prav zdaj aktualen poceni vir za večje sorte (se pravi zlasti Viking)? Kakšnih 10 bi rabil.

Mogoče malo pozno pa vseeno...povprašaj Izbet-a...mogoče ima kaj...

lp
Odgovori