Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Figa, smokva - Ficus carica

Odgovori
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Še ena figica se je pokorajžila.

Petite Negri, z drobnejšimi, zelo sladkimi plodovi. Baje je zelo rodna, kar bo morala šele dokazati Cool .

Priznavajo ji, da je edina naravno pritlikava, dwarf sorta, idealna za v lonce.

Tale spodnja je bila prav sladka Wink .

LP_________________mfranc
babaco

Odgovor Napisal/-a babaco »

Oho Mfranc, tole figico si moram pa od blizu ogledati.
A ima tudi Bordojka kakšen plod, pri meni je polna plodov LYW.
mfranc

Hja, tudi bordojki sem pustil nekaj plodov, pa nočejo zoreti ... Rolling Eyes .

Obenem mi stalno nastavlja nove plodove Cool . Jah, šele drugo leto bo kaj več - upam. Pa saj so še mladoletnice Wink .

zuf

Odgovor Napisal/-a zuf »

ima tale Petite Negri že kakšen material za potaknjence morda? Very Happy
mfranc

Zuf, drugo leto, upam.

Je pač zelo kompaktne rasti, se moram drugo leto spomniti in malo spodbuditi rast z ustreznim gnojenjem.

Optimist

Odgovor Napisal/-a Optimist »

Mfrancova Violetka, še vedno v loncu.... Pomladi gre zares na stalno mesto!
Letos še drži figce gor, morda celo obstanejo in dozorijo Rolling Eyes

Uploaded with ImageShack.us_________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
vinkoz

Odgovor Napisal/-a vinkoz »

Kraljica Fig.
No, danes sem se potrudil s tremi zabojčki fig na novi lokaciji in to tri različne vrste. Dve dvorodki in ena enorodka. Ostalo pa je na drevesih fig za iti na tržnico, a obiralk ni, niti tistih z krili- op. mislim perjad. Embarassed
In to se bo dogajalo celih 14 dni.Tri različne vrste.A se komu cedijo sline?
Je pa danes sledilo pri znancu v G. Brdih pravo presenečenje. Figa, katera mi je bila vedno pri njemu TRN V PETI, in to cela tri leta. Obisk ob pravem času. ENORODKA S POPOLNO MASO, po degustaciji smatram, da so vse- od Violete , pa Pohorka, Brawn Turkey v drugi skupini. Ta, ta iz BRD je NO. 1-.
lp. Vinkoz
Nazadnje urejal/a vinkoz 24 Avg 2013 21:57; skupaj popravljeno 3 krat
orhy

Odgovor Napisal/-a orhy »

Vinko meni se cedijo sline. Embarassed Razz Very Happy_________________
vinkoz

Odgovor Napisal/-a vinkoz »

Pozdrav.
Res škoda, da so fige tako pokvarljivo blago. Čim manjši čas med obiranjem in konzumacijo.Verjetno jih bo več kot polovica ostala na drevesih- žal.
Posebno tiste, ki niso za sušenje.Končno sem ugotovil identiteto še ene fige na novi parceli, po zunanjosti bolj vijola z rumeno-škrlatnim mesom.Po pregledu linka na starem forumu od Viaggiatore naj bi bila FRACAZZANO ROSSO- sladka. Pri znancu pa še vedno ???, kaj ima. Znala bi biti SIVKA, mogoče MILJSKA, ali nekaj tretjega.Tudi ta bo v kratkem dobila "identiteto."
lp. Vinkoz
Črna Petrovka, pa malo Rjavega Matalona za vzorec.

Zeleni Matalon

No name- ali pa.? (Enorodka)!

Fracazzano Rosso.
mfranc

VinkoZ, res škoda da je Slovenija tako ogromna dežela, drugače bi te jaz z veseljem reševal dnevnih muk zaradi fig. Ki ne najdejo obiralca Wink .

Celinarji !

Kako vam kaže drugi rod? Babaco?
Pri meni zelo slabo, fige so še pregrešno zelene in trde kot granit Twisted Evil . Izgleda da poletna vročina ni mogla nadoknaditi zmešane pomladi Confused Confused Confused Confused

Res se bo moral zgoditi čudež v obliki turbo babjega leta Cool Laughing , s 30 stopinjskim oktobrom ... nevem

Težka bo, težka ...

Odgovori