Kraljica Fig. No, danes sem se potrudil s tremi zabojčki fig na novi lokaciji in to tri različne vrste. Dve dvorodki in ena enorodka. Ostalo pa je na drevesih fig za iti na tržnico, a obiralk ni, niti tistih z krili- op. mislim perjad. In to se bo dogajalo celih 14 dni.Tri različne vrste.A se komu cedijo sline? Je pa danes sledilo pri znancu v G. Brdih pravo presenečenje. Figa, katera mi je bila vedno pri njemu TRN V PETI, in to cela tri leta. Obisk ob pravem času. ENORODKA S POPOLNO MASO, po degustaciji smatram, da so vse- od Violete , pa Pohorka, Brawn Turkey v drugi skupini. Ta, ta iz BRD je NO. 1-. lp. VinkozNazadnje urejal/a vinkoz 24 Avg 2013 21:57; skupaj popravljeno 3 krat
Pozdrav. Res škoda, da so fige tako pokvarljivo blago. Čim manjši čas med obiranjem in konzumacijo.Verjetno jih bo več kot polovica ostala na drevesih- žal. Posebno tiste, ki niso za sušenje.Končno sem ugotovil identiteto še ene fige na novi parceli, po zunanjosti bolj vijola z rumeno-škrlatnim mesom.Po pregledu linka na starem forumu od Viaggiatore naj bi bila FRACAZZANO ROSSO- sladka. Pri znancu pa še vedno ???, kaj ima. Znala bi biti SIVKA, mogoče MILJSKA, ali nekaj tretjega.Tudi ta bo v kratkem dobila "identiteto." lp. Vinkoz Črna Petrovka, pa malo Rjavega Matalona za vzorec.
VinkoZ, res škoda da je Slovenija tako ogromna dežela, drugače bi te jaz z veseljem reševal dnevnih muk zaradi fig. Ki ne najdejo obiralca .
Celinarji !
Kako vam kaže drugi rod? Babaco? Pri meni zelo slabo, fige so še pregrešno zelene in trde kot granit . Izgleda da poletna vročina ni mogla nadoknaditi zmešane pomladi
Res se bo moral zgoditi čudež v obliki turbo babjega leta , s 30 stopinjskim oktobrom ...